Diğer Sporlar

Musa Aydın'dan Güreş Milli Takımı'na moral

16 Haziran 2019 Pazar 00:21 - Son Güncelleme 16 Haziran 2019 Pazar 01:16

Türkiye Güreş Federasyonu (TGF) Başkanı Musa Aydın, Avrupa Oyunları'na hazırlanan Grekoromen Güreş Milli Takımı'na moral ziyaretinde bulundu.

TGF'den yapılan açıklamada, başkan Aydın'ın Belarus'ta 21-30 Haziran'da düzenlenecek Avrupa Oyunları'na hazırlanmak için İstanbul Sarıyer Mersinli Ahmet Güreş Kamp Eğitim Merkezi'nde kampta bulunan milli güreşçilerle bir araya geldiği belirtildi.

Teknik heyetle de toplantı yapan Aydın'ın, milli takımın antrenmanını da bir süre takip ettiği ifade edildi.

Ziyarette bir açıklamada bulunduğu aktarılan Musa Aydın'ın "Önümüzde Avrupa Oyunları var ama bizim tek düşüncemiz olimpiyatlar. 2016 yılında aldığımız 5 madalyanın kesinlikle üzerine çıkmak istiyoruz. Dolayısıyla bu yılki Dünya Şampiyonası'nda önce tüm kotaları alıp, ardından da Tokyo'da madalya rekoru kırmak istiyoruz. Bunun için olağanüstü hal ilan ettik. Hepimiz çok çalışıp bu hedefe ulaşacağız." ifadelerini kullandığı kaydedildi.

Dünya Güreş Birliği Başkanı Lalovic İstanbul'da

Bu arada Dünya Güreş Birliği (UWW) Başkanı Nenad Lalovic, İstanbul'a geldi.

Nişantaşı'nda bir otelde Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın ve UWW Yönetim Kurulu Üyesi Maria Rodika Yakşi ile görüşen Lalovic, Türk güreşçilerin son düzenlenen Avrupa Şampiyonası'na damga vurduğunu belirterek, "Artık Türk güreşi Musa Aydın'la yeniden eski günlerine kavuştu. Musa Aydın göreve geldiği günden bu yana başarılarınız sürekli artıyor. Türk güreşinin bu çıkışı bizleri de mutlu ediyor. Şunu net bir şekilde ifade etmek isterim ki, Türk güreşi emin ellerde. Sizleri gönülden kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Ziyarette Nenad Lalovic ve Musa Aydın, Türk ve dünya güreşinin son durumu hakkında da görüş alışverişinde bulundu.

Kaynak: AA

Sıradaki Haber
Abdülvasi Balta'dan gümüş madalya
Yükleniyor lütfen bekleyiniz