Diğer Sporlar

Ne minderi bırakıyor ne de pazar tezgâhını

09 Ocak 2020 Perşembe 15:26 - Son Güncelleme 09 Ocak 2020 Perşembe 15:39

Ankara'da 17 yaşındaki güreşçi Fatih Tuna, 6 yıl içinde ulusal ve uluslararası alanda birçok başarıya imza atarken, semt pazarlarında sebze-meyve satarak da harçlığını çıkarmaya çalışıyor.

Fatih Tuna, 10 yaşındayken pazarcı babası Zeynel Tuna'nın yanında çalışmaya başladı. Bir yandan eğitimini sürdüren, diğer taraftan semt pazarlarında babasının yanında çalışan Tuna, 11 yaşında güreş kursuna yazıldı.

Güreşte yurt içinde düzenlenen turnuvalara katılan Tuna, 2 yıl sonra milli takıma seçildi. Milli takım forması altında katıldığı uluslararası turnuvalarda birçok madalya kazanan Tuna, pazarda babasının yanında çalışmaktan da vazgeçmedi. Şehit Ali Alıtkan Spor Lisesi'nde 12. sınıf öğrencisi olan Tuna, geçen yıl babasının iş değişikliği nedeniyle pazardan ayrılmasına rağmen, şimdi okuldan kalan boş zamanlarında babasının arkadaşının yanında ürün satışına devam ediyor.

"Sevmesem yapmazdım"

Fatih Tuna, üç kardeş olduklarını, ailesine destek olmak için semt pazarlarında çalıştığını söyledi.

Pazarcılık mesleğini çok sevdiğini belirten Tuna, "Günlük 100-120 TL kazanıyorum. Kazancım kışın farklı, yazın farklı oluyor. Hafta sonları 05.30 - 23.00 saatleri arasında çalışıyorum. Okulumun olmadığı zamanlar bazen de okul çıkışları çalışıyorum. Sevmesem yapmazdım" dedi.

Hedeflerinden birinin de beden eğitimi öğretmenliği olduğunu dile getiren Tuna, "Büyük amaçlarımdan bir tanesi de kendim gibi çocuklar yetiştirmek, onlara güreşi sevdirmek. Türk halkı olarak güreşi seviyoruz ama destek yok. Güreşe biraz daha destek sağlamak istiyorum" şeklinde konuştu.

"Hedefim olimpiyat şampiyonluğu"

"Güreşte hedefim dünya ve olimpiyat şampiyonu olmak. Ondan sonra da A milli takım antrenörü olarak, kendim gibi birçok çocuk yetiştirmek. Grekoromen stilde güreşiyorum, idolüm Rıza Kayaalp. Zamanı geldiğinde onun yerini biz alacağız. Onun için çalışmalarıma devam ediyorum. Ailem aslında ilk başlarda, 'herhangi bir sakatlık olur' diye güreş yapmamı istemedi. Ama sonradan başarı gelince ailem de desteklemeye başladı. Genel olarak bütün ailelerin önceliği okul ama spor yapmak okumaya engel değil. Ben hâlâ eğitim hayatımı devam ettiriyorum. Ailelere vereceğim en büyük mesaj; ne olursa olsun spor yapan çocuğun arkasında dursunlar."

Kaynak: DHA

Sıradaki Haber
Yaşar Doğu Turnuvası TRT SPOR2'de
Yükleniyor lütfen bekleyiniz