Diğer Sporlar

Rıza Kayaalp, kariyerini rekorlarla bırakmayı hedefliyor

20 Nisan 2022 Çarşamba 11:32 - Son Güncelleme 20 Nisan 2022 Çarşamba 11:46  |  Kaynak : AA

Milli güreşçi Rıza Kayaalp, hem Rus Aleksandr Karelin'in Avrupa rekorunu kırarak hem de kariyerindeki tek eksik olan olimpiyat şampiyonluğuna Paris 2024'te ulaşarak bu sporu zirvede bırakmak istiyor.

Kariyerinde 11 Avrupa ve 4 dünya şampiyonluğu bulunan, olimpiyatlarda bir gümüş, iki de bronz madalya kazanan Rıza Kayaalp, hedefini açıkladı.

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda altın madalya elde eden Rıza, "Olimpiyattan sonra ilk büyük müsabakamdı. Tabii ki hedefim rekorumu geliştirmek ve ülkeme tekrardan bir altın madalya daha kazandırmaktı. Zaten her zaman hedefi olan, başarıyı isteyen, başarı için çok çalışan bir sporcuyum. Hangi başarıyı kazanırsam kazanayım asla onunla yetinmeyen, her zaman ülkesine yeni bir başarı daha kazandırmak isteyen bir sporcuyum. Çünkü ben bunu küçüklüğümden bu yana aklıma kazıyan biriyim." ifadelerini kullandı.

"Bu işi bırakana kadar zirvede olmak, ülkeme kazandırabildiğim kadar madalya kazandırmak istiyorum." diyen milli güreşçi, "Avrupa Şampiyonası'nda şampiyon olabileceğime de inanıyordum. Hangi rakip olursa olsun fark etmezdi. 6 dakika tam kapasite gücümü kullanabilecek performansım vardı. Yeni bir şampiyonluğu daha ülkeme kazandırdım." değerlendirmesinde bulundu.

- Adını Avrupa güreş tarihine yazdırmak istiyor

Grekoromen stilde en fazla Avrupa şampiyonluğuna ulaşan Türk güreşçi olan Rıza, 12 kezle tüm zamanların en fazla Avrupa şampiyonluğu yaşayan ismi Rus Aleksandr Karelin'in rekorunu kırmayı hedeflediğini vurguladı.

Budapeşte'de 11. Avrupa şampiyonluğunu elde eden milli sporcu, "Aleksandr Karelin'in Avrupa rekoruna bir şampiyonluk kaldı. İkimizin de 12 finali var, benim bir ikinciliğim var. Böylesine saygı duyulan büyük bir güreşçinin Avrupa rekorunu egale etmek ve kırmak güzel olur. Benim için de yeni bir hedef oldu." diye konuştu.

Rıza, en büyük motivasyon kaynağını ise "Şunu her zaman dile getiriyorum; en büyük motivasyonum, beni köyden alıp güreş eğitim merkezinde yememi, içmemi, yatmamı, çalışmamı sağlayan devletimize olan vefa borcum. Bunu her zaman vurguluyorum. Bu kadar daha madalya alsam vefamı ödeyemem. Benim en büyük motivasyonumda o." sözleriyle anlattı.

- "Problemlerin çözülebileceğine inanıyorum"

Avrupa Şampiyonası öncesi federasyonla bir takım anlaşmazlıklar yaşadıklarını dile getiren Rıza, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı:

"Ufak bir takım sıkıntılar oldu ama her zaman o sıkıntıların giderilebileceğini, birlik ve beraberlik içerisinde olabileceğimize inanan bir sporcuyum. Sonuçta biz aynı bayrak için mücadele etmişiz, aynı teri dökmüşüz, birlikten güç doğar. Bazı ufak problemlerin çözülebileceğine inanıyorum. Yeter ki herkes birbirine bir, iki, üç adım gelebilsin. Biz iki yıl sonra zaten bu işi bırakacağız. Federasyon başkanı kim olursa olsun, yeter ki bize destek olsunlar, bizler de minderde karşılığını fazlasıyla vermeye çalışalım. Zaten ben vefalı bir insanım. Vefamı her zaman göstereceğim. Bence halledilebilecek konular."

Rıza, milli güreşçi Taha Akgül'ün de bu süreçte üzüldüğünü belirterek, "Her zaman Taha'nın da yanında olacağım ama çözülmeyecek sorunlar değil. Camia olarak birlik ve beraberlik içinde olmamız gerektiğini düşünüyorum. Birlik olursak ata sporumuzu daha ileri taşırız." görüşünü paylaştı.

2024 Paris Olimpiyatları'nın ardından güreşi bırakacağını söyleyen Rıza, şunları kaydetti:

"Sonuçta bu işi herkes bıraktı, biz de bırakacağız. Bu bayrağı şampiyonlukla devretmek, 2-3 yıl yenilip de bırakmak değil, şampiyon olup öyle devretmek istiyoruz. Bizden sonra da inşallah rekorlarımızı kırabilecek şampiyonlar çıkar. Futbolda nasıl yabancı takımı yendiğimizde seviniyorsak, güreş de benim için öyle. Her kardeşimin şampiyonluğuyla gurur duyuyorum. İnşallah bizden sonra da bizim gibi gittiği her yerde madalya kazanan, ülkemize şampiyonluklar getiren bir nesil gelir. Sonuçta gayemiz bayrak, bunu unutmamalıyız. Buradaki tek gayemiz bayrak, vatan, millet olunca o kavganın unutulması gerekiyor. Öyle düşünen biriyim, inşallah da her şey düşündüğüm gibi olur. İnşallah bayrağımız her zaman göndere çekilecektir."

Sıradaki Haber
Kerem Kamal başarı sırrını anlattı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz