Diğer Sporlar

Şampiyon güreşçilerin gözü olimpiyatlarda

19 Kasım 2013 Salı 14:47 - Son Güncelleme 19 Kasım 2013 Salı 14:49

Süleyman Atlı ile Selahattin Kılıçsallayan'ın hedefi olimpiyatta altın madalya.

Genç erkekler serbest stilde dünya ve Avrupa şampiyonlukları bulunan güreşçiler Süleyman Atlı ile Selahattin Kılıçsallayan'ın gözü olimpiyatlarda.

Milli güreşçiler, kendi kategorilerinde 2013 yılını zirvede tamamladıklarını belirterek, bundan sonraki hedeflerinin olimpiyatlarda altın madalya kazanmak olduğunu dile getirdiler.

Gençler dünya ve Avrupa güreş şampiyonalarında erkekler serbest stil 50 kiloda şampiyon olan Süleyman Atlı, güreşe 2003 yılında Muğla Güreş Eğitim Merkezi'nde başladığını söyledi. Güreşin çok emek isteyen bir spor olduğunu belirten TEDAŞ Kulübü sporcusu Atlı, aynı zamanda paintball oynamak ve karting yapmaktan hoşlandığını söyledi.

Gölbaşı'ndaki TEDAŞ tesislerinde çalışan Atlı, ailesinden uzak olmanın zorluklarına değinerek, "Bulgaristan'da Dünya Şampiyonası'nda finale kalınca babama telefon açtım. Duygulandığı için konuşamadı ve telefonu anneme verdi. Annem de konuşamayınca, telefonu öylece kapattık" dedi.

Türkiye'de güreşe daha fazla değer verilmesi gerektiğini belirten milli sporcu, dünya şampiyonasından dönüşte, uçakta isimlerinin okunması ve alkışlanmalarının kendilerini etkilediğini ifade ederek, "Her şey futbol değil, güreşe daha fazla ilgi bekliyoruz" diye konuştu.

- Kılıçsallayan: ''Hedefim olimpiyat madalyası"

Gençler Dünya ve Avrupa Güreş Şampiyonaları'nda erkekler serbest stil 66 kiloda altın madalya kazanan Selahattin Kılıçsallayan'ın, ayrıca 58 kiloda 2010 gençler serbest stil Avrupa şampiyonluğu ve 60 kiloda 2012 Avrupa ikinciliği bulunuyor.

Kahraman Maraş Güreş Eğitim Merkezi'nde güreşe başladığını kaydeden ve Atlı ile birlikte TEDAŞ forması giyen 20 yaşındaki sporcu, şampiyonalara hazırlanırken kuvvet ve teknik olmak üzere iki farklı antrenman yaptıklarını söyledi.

Müsabakaların yoğun olduğu dönemlerde beslenme programlarının özel olarak hazırlandığını, en ufak ayrıntılara bile dikkat ettiklerini kaydeden Kılıçsallayan, "İdmandan sonra o kadar aç oluyoruz ki ne bulsak yiyoruz" dedi.

Her sporcunun kendine ait bir uğurunun olduğunu dile getiren Kılıçsallayan, "Ben maçtan önce minderde dizlerimin üstüne oturmazsam, iyi güreşemeyecekmişim gibi geliyor" diye konuştu.

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü 3. sınıfta eğitimine devam eden milli güreşçi, en büyük hedefinin olimpiyat şampiyonluğu kazanmak olduğunu sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
Şampiyonlar döndü
Yükleniyor lütfen bekleyiniz