Diğer Sporlar

Şampiyon güreşçinin olimpiyat hedefi

09 Mayıs 2014 Cuma 11:43 - Son Güncelleme 09 Mayıs 2014 Cuma 11:47

''Spor kariyerimi zirvede tamamlamak istiyorum"

Finlandiya'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan ve 3. kez bu başarıyı elde eden milli güreşçi Taha Akgül, "Avrupa şampiyonluğundan sonra dünya ve olimpiyat madalyası eksik, onların ikisini de alıp, spor kariyerimi zirvede tamamlamak istiyorum" dedi.

Akgül, yaptığı açıklamada, 125 kilo serbestte Avrupa şampiyonu olduğunu anımsattı.

Serbest güreşte 3 kez üst üste Avrupa Şampiyonu olarak Cumhuriyet tarihinde bir ilki gerçekleştirdiğini, rekoru korumak ve geliştirmek için daha fazla çalışması gerektiğini dile getiren Akgül, henüz 24 yaşında olduğunu ve çalışmalarına yoğun şekilde devam edeceğini belirtti.

Grekoromende ise rekorun toplamda 8, üste üste üste 4 olmak üzere Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı eski milli güreşçi Hamza Yerlikaya'ya ait olduğunu aktaran Akgül, Yerlikaya gibi başarılı bir güreşçi olmak istediğini kaydetti.

Bunun için disiplinli bir şekilde çok çalışması gerektiğinin farkında olduğunu vurgulayan Akgül, "Eylül ayının başında Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenlenecek Dünya Şampiyonası'nda şampiyonluğu hedefliyorum. Avrupa şampiyonluğundan sonra dünya ve olimpiyat madalyası eksik, onların ikisini de alıp spor kariyerimi zirvede tamamlamak istiyorum" diye konuştu.

Akgül, daha önce 2012'de Londra'da düzenlenen olimpiyatlarda mücadele ettiğini, Rus rakibine yenilerek 8'inci olduğunu anımsatarak, ilk kez katıldığı organizasyonda heyecanına yenik düştüğünü dile getirdi.

Olimpiyatların havasının çok farklı olduğunu, heyecandan elinin ayağının titrediğini söyleyen Akgül, "O heyecanın kurbanı oldum ama dersler çıkardım. Rio'da hedefim altın madalya" dedi.

Antrenmanlarda rakip sıkıntısı çekiyor

Ağır siklette milli takım kamplarındaki antrenmanlarda sıkıntı olduğunu aktaran Akgül, şöyle konuştu:

"Son Avrupa Şampiyonası'na ağır siklet güreşçilerle çalışamadan gittim. İnşallah, Federasyon Başkanımız bu konuya çözüm bulacak. Beni seviyor, benim için çaba gösteriyor. Başkanımla istişare yapacağız, ya ben yurt dışında kamplara gideceğim, ya da grekoromen kamplarda antrenman yapacağım. Rakibimiz olmasa da şansları zorlayıp elimizdeki şartlarla en iyi dereceyi almaya çalışacağız. Avrupa Şampiyonası öncesi hep 96 kilolarla çalıştım. Bu da bana çeviklik, hızlılık kazandırıyor. Avrupa Şampiyonası'nda bunun artısını yaşadım ama dezavantajı da var. 120 kilodaki bir rakiple 96 kilodaki rakip bir değil. Ben 120 kilodaki rakiplerle çalışarak daha iyi olacağımı düşünüyorum."

Taha Akgül, TÜDEMSAŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Koçarslan'ın Demirspor Salonu'na, Sivas Demirspor Kulübü Taha Akgül Güreş Eğitim Merkezi adını vereceğini söylediğini belirterek, buna çok sevindiğini dile getirdi.

Koçarslan'ın Türk güreşine ve sporcusuna destek verdiğini belirten Akgül, "Yıldıray bey gibi insanlar artarsa amatör spor kalkınır. Kendisine teşekkür ediyorum" dedi.

AA

Sıradaki Haber
Güreşte 2 madalya
Yükleniyor lütfen bekleyiniz