Diğer Sporlar

Şampiyonluğu veteranlıkta tattılar

26 Ekim 2015 Pazartesi 13:30 - Son Güncelleme 26 Ekim 2015 Pazartesi 12:50

Tokatlı güreşçiler Melek ve Yıldırım, veteran kategorisinde dünya şampiyonu oldu

Tokatlı güreşçiler Abdulmuttalip Melek ve Erol Yıldırım profesyonel kariyerlerinde elde edemedikleri dünya şampiyonluğuna, veteran kategorisinde yarışırken ulaşmanın sevincini yaşıyor.

Dünya Güreş Birliği'nin (UWW) düzenlediği veteran şampiyonalarına 2007 yılından bu yana katılan iki sporcu, çok sayıda şampiyonluk elde etti.

Bu yıl Yunanistan'ın başkenti Atina'da 52 ülkeden 860 sporcunun katılımıyla gerçekleşen Dünya Veteranlar Güreş Şampiyonası'nda, serbestte 130 kiloda mücadele eden Erol Yıldırım dünya birincisi, 76 kiloda mücadele eden Abdulmuttalip Melek de ikinci oldu.

Erol Yıldırım, 35 yaşına kadar profesyonel güreştiğini belirterek, "Profesyonel spor hayatımda, Türkiye'de hep ikinci adam oldum. Dünya ve Avrupa şampiyonu olamamam içimde ukde kalmıştı. O ukdeyle güreş yapıyordum" dedi.

Veteranlar şampiyonasında birçok kez şampiyonluk kürsüsüne çıktığını dile getiren Yıldırım, şunları söyledi:

"Dünya şampiyonu olmak değişik bir duygu. Dünya şampiyonu oluyorsunuz, bunun veteranı, genci, yıldızı yoktur. Şampiyon şampiyondur. Türk bayrağımızı göndere çektirip İstiklal Marşı'mızı okutturuyoruz. Çok da mutluyum. Profesyonel spor hayatımda şampiyon olamadım. İçimde ukde kalmıştı. Şimdi bunu gerçekleştirdiğim için mutluyum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 2007 yılından beri katılıyorum. 51 yaşındayım. Sporun yaşı yoktur."

"Anamdan yeni doğmuş gibi sevindim"

Abdulmuttalip Melek ise 17 yaşında güreşe başladığını, 20 yaşında geçirdiği sakatlık sonucu güreşe 10 yıl ara verdiğini anlattı.

Bu aranın, profesyonel kariyerinde şampiyonluk elde edememesinde etkili olduğunu vurgulayan Melek, "Şampiyon olamamam benim de içimde ukde kaldı. 35 yaş üzerindekilerin katıldığı Dünya Veteranlar Güreş Şampiyonası'nı duyunca anamdan yeni doğmuş gibi sevindim. 'Orada şampiyon olacağım' dedim. Bu organizasyonda 6 kez dünya şampiyonluğum var. Bizim kırgınlığımız çevremizdekilerin 'veteranlarda şampiyon oldu' demeleri. Güreşçi olarak öleceğiz. 45 yaşıma geldim güreşe doyamadım" şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Efsane güreşçi gün sayıyor!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz