Diğer Sporlar

Şeref Eroğlu'ndan kaza geçiren sporculara ziyaret

02 Ocak 2022 Pazar 19:46 - Son Güncelleme 02 Ocak 2022 Pazar 19:53  |  Kaynak : TRT SPOR

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, Batman’dan Çorum’a giderken Amasya’da kaza yapan güreşçileri ziyaret etti.

Başkan Eroğlu ilk olarak Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybeden antrenör İbrahim Halil Kay’ın cenazesini memleketine uğurladı. Ardından tedavileri tamamlanan Türk Petrolleri Batman U23 güreş takımını gençlik merkezinde ziyaret etti.

Sporcularla tek tek ilgilenen Başkan Eroğlu, “Hepimize büyük geçmiş olsun. Halil İbrahim Kay hocamızı rahmetle anıyoruz. Biraz önce onu yolcu ettik. Arabayla memleketine yolcu ettik, bekliyor ailesi. Tabi üzüntülüyüz. Amasya yakınlarında bu sabah Batman Petrolleri Güreş Kulübümüzün geçirmiş olduğu bir kaza var. Sporcu kardeşlerimizden yaralılar var. Sadece hocamızı kaybettik. Tabi aslında bugün bu çocukların hepsi Çorum’da olacaktı. U23 Türkiye Şampiyonası için. Tabi hayat böyle fazla diyecek bir şey yok. Biz federasyon olarak, bakanlık olarak sporcu kardeşlerimizin yanındayız. Yapacağımız ne varsa kendilerinin yanlarındayız. Aileleriyle görüşmüşler, aileleri iyi haberlerini almış. Bir iki tane yaralımız var onların da en kısa sürede yaralarını sarmak için elimizden geleni yapacağız. Halil İbrahim kardeşimiz bizim güreş elçimizdi, onun yerinin doldurulmayacağını ben biliyorum. Hem il temsilcimiz hem de antrenörümüzdü. Yeni dönemde de milli takım hocamızdı.

Buda bir kısmet, hepimiz inançlı insanlarız. Mekanı cennet olsun. Güreş ailemiz burada. Ben her zaman söylüyorum, kazada belada iyi günde kötü günde biz yan yana olacağız. Birbirimize destek olacağız. Şimdi bu işte paylaştıkça acımız azalacak. Halil İbrahim hocamızın eşine, çocuklarına, sevenlerine başsağlığı diliyorum. Bu kardeşlerimiz, bu arabada bulunan bütün kardeşlerimiz şampiyondur. Onların buraya katılmaları bile bizim için önemliydi ama biz onları bu maçta yarıştırmak istemiyoruz, dinlensinler. Bizim federasyon olarak nezrimizde hepsi Türkiye şampiyonu olmuştur. Biz bütün kolaylıkları kendileri için sağlayacağız. Kamplarımıza alacağız, her türlü maddi manevi desteği kendilerine sağlayacağız.” dedi.

Başkan Eroğlu, Çorum’da düzenlenen U23 Türkiye Güreş Şampiyonası'nın da devam edeceğini belirtti.

Başkan Eroğlu’na dünya ve olimpiyat şampiyonu Mahmut Demir de eşlik etti.

Amasya Çavuş Köyü mevkiinde güreş kafilesini taşıyan midibüs devrilmiş, 1 kişi hayatını kaybetmiş 16 kişi yaralanmıştı. 

Sıradaki Haber
Rıza Kayaalp: 2024 benim son hedefim
Yükleniyor lütfen bekleyiniz