Diğer Sporlar

Taha Akgül'den anlamlı ziyaret

30 Temmuz 2020 Perşembe 15:18 - Son Güncelleme 30 Temmuz 2020 Perşembe 15:27  |  Kaynak : TRT SPOR

Bir dönem İzmir Büyükşehir Belediyespor'da mindere çıkan, Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül, 10 yıl sonra yeniden İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü'nü ziyaret etti.

İlk uluslararası madalyasını İzmir Büyükşehir Belediyespor'da alan Taha Akgül, “Tasadüfen İzmir Büyükşehir'in kulüp olduğunu ve öğrencilere destek verdiklerini duydum. Hocam beni görünce antrenmanlara gel fiziki yapın güreşe çok uygun demişti.  Türkiye Şampiyonası'nda üçüncü olmuştum. Yine uluslararası ilk madalyamı bu kulüp altında aldım. Büyükler kategorisinde yarışmamda kulübün bana katkısı çok büyük. Gelecekte İzmir Büyükşehir içerisinde olmak isterim. Ailem İzmir'de ben de şuan Ankara'da yaşıyorum. İlerleyen yıllarda buraya dönebilirz. Burası bizim yuvamız”dığını vurguladı.

2020 Tokyo Olimpiyatları'nın 1 yıl ertelenmesinin kendisi için lütuf olduğunu aktaran Taha Akgül, şunları kaydetti:

"Çok ciddi bir operasyon geçirdim. 6 ay tedavi süreci sürdü. Eğer olimpiyatlar yapılsaydı, muhtemelen yarışamayacaktım. Yarışsam bile performansım iyi olmayacaktı. Şu an için iyileştim. Sakatlık sürecim tamamen bitti. İnşallah bayramdan sonra kamplarımız başlıyor. Kamp sürecini, kamp ortamını, arkadaşlarımı, güreş antrenmanı yapmayı çok özledim. İnşallah bir an önce minderlere dönüp eski performansıma kavuşmak istiyorum."

Milli güreşçi Taha Akgül'ü ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Hakan Orhunbilge, “Taha Akgül'ü özellikle çok iyi tanıyorum. Onun özellikleri diğer sporcular için rol model olacağına inanıyorum.'' şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Milli güreşçi gözünü olimpiyata çevirdi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz