Diğer Sporlar

Türkler ve ABD'liler minderde buluştu

11 Şubat 2014 Salı 11:13 - Son Güncelleme 11 Şubat 2014 Salı 11:20

"Türk Milli Takımı, çok yetenekli ve güçlü isimlerden oluşuyor"

Türkiye ve ABD A Milli Serbest Güreş Milli Takımları, Uluslararası Yaşar Doğu Turnuvası'nın hazırlıklarını, Ankara'da yaptıkları ikili kampla sürdürüyor.

Federasyonun Ankara Elmadağ'daki kamp eğitim merkezinde gerçekleştirilen kampta, her iki ülkenin milli sporcuları, birlikte yaptıkları antrenmanlarla çalışmalarına devam ediyor.

Türkiye A Milli Serbest Güreş Takımı Teknik Direktörü Yüksel Şanlı, Niğde Demirkazık'ta yaptıkları kamp sonrasında ikinci kamplarını Ankara'da ABD Milli Takımı ile birlikte yaptıklarını belirterek, kampın her iki ülke takımı için de olumlu geçmesi için çabaladıklarını söyledi.

ABD Milli Takımı ile gayet uyumlu bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Şanlı, "Güreş stillerimiz birbirine yakın. Onlar bize göre daha kondisyon ağırlıklı, biz onlara göre ise daha teknik ağırlıklı bir takımız. İki ülke takımı bir araya gelirse ortaya daha faydalı bir kamp çıkabilir diye düşündük. Bu birlikteliği ilerleyen dönemlerde daha da arttırmak istiyoruz. Haziran veya temmuz ayında biz de ABD'ye davetliyiz, gidip bir kampı da orada yapacağız" diye konuştu.

İstanbul'da cumartesi günü başlayacak Uluslararası Yaşar Doğu Turnuvası'nın kendileri açısından son derece önemli olduğunun altını çizen Şanlı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Avrupa Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edecek takımın yüzde 90'ı burada belli olacak. Takıma girecek sporcular, Finlandiya'da yapılacak şampiyonada güreşmeye hak kazanacak. Bir önceki Avrupa Şampiyonası'hda 3 madalya kazanmış ve takım olarak 4. sırada yer almıştık. Bu seneki hedefimiz, ferdi olarak madalya sayısını yukarı çekmek ve takım halinde ilk 3 sırada yer alabilmek. Son yıllarda yapılan Yaşar Doğu turnuvalarının en kalitelisi olacak diye düşünüyorum. Şu ana kadar 16-17 ülke katılacağını bildirdi. Bu sayının turnuva başlayana kadar 20'yi bulmasını bekliyoruz. Ülkemizde yapılacak turnuvada, takım olarak şampiyon olmayı istiyoruz."

ABD cephesi

ABD A Milli Serbest Güreş Takımı Koordinatörü Zeke Kieblesz ise güzel bir çalışma ortamı için Türkiye'de olduklarını söyledi.

Türk Milli Takımı'nın çok yetenekli ve güçlü isimlerden oluştuğuna dikkati çeken Kieblesz, "Türkiye, birçok şampiyon sporcuya sahip bir ülke. Bu kampın her iki ülke sporcuları adına yararlı olacağını düşünüyorum. Son olimpiyatlarda altın madalya kazanan 74 kiloda Jordan Burroughs ve 96 kiloda Jake Varner'ı da kafileye dahil ettik. Sakatlıkları çıkarırsanız, buraya en iyi takımımızla geldik" dedi.

İki ülke sporcularının güreş stillerinin birbirine benzediğini ve ikili kampın her iki ülke adına çok yararlı geçeceğine inandığını belirten Kieblesz, "Bu kamp, eksilerimizi ve artılarımızı görmemiz açısından son derece fayda sağlayacak. Zor da olsa Yaşar Doğu Turnuvası'nda iyi bir derece elde ederek ülkemize dönmek istiyoruz. Bu turnuvaya katılacak takımlar, gerçekten güreşte iyi ülkeler. Hepsinin A takımlarıyla katılacağını öğrendim. Dünya şampiyonası gibi bir turnuva geçecek" ifadelerini kullandı.

AA

Sıradaki Haber
Türkiye, takım halinde birinci oldu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz