Diğer Sporlar

(VİDEO) İstanbul'da güreş şöleni

30 Ocak 2014 Perşembe 14:51 - Son Güncelleme 30 Ocak 2014 Perşembe 22:23

Vehbi Emre Grekoromen Güreş Turnuvası 1-2 Şubatta yapılacak.

32. Uluslararası Vehbi Emre Grekoromen Güreş Turnuvası 1-2 Şubat tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek.

Ahmet Cömert Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek turnuvaya Türkiye ile birlikte 15 ülkeden, 61'i Türk, yaklaşık 300 sporcunun katılacağı bildirildi.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, turnuva öncesinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. İstanbul Gönen Otel'de düzenlenen basın toplantısına Yerlikaya'nın yanı sıra Grekoromen A Milli Güreş Takımı Teknik Direktörü Hakkı Başar, İstanbul Güreş İl Temsilcisi Halil İbrahim Oktay, milli takım eski teknik direktörü Ata Karataş ve Türkiye Güreş Federasyonu Genel Sekreteri Yusuf Açıkalın da katıldı.

Turnuvayla ilgili açıklamalarda bulunan Yerlikaya, güreşte yeni sıkletlerin uygulamasının ilk kez Vehbi Emre Grekoromen Güreş Turnuvası'nda gerçekleşeceğine dikkati çekerek, "Yeni sıkletlerin dahil olacağı müsabakalar dünyada ilk kez bu turnuvada yapılacak. Genç sporcularımızın ülkemizi uluslararası arenada layıkıyla temsil edeceğine eminim" ifadelerini kullandı.

Turnuvada, Japonya'da düzenlenecek 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda madalya kazanabilecek genç sporcuların mücadele edeceğini belirten Yerlikaya, "Kadromuzu gençleştirdik. Ağırlıklı olarak 17 ile 21 yaş arası bir ekibimiz var. Burada 2020 yılındaki Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya alabilecek genç arkadaşlarımızı yarıştırıyoruz" şeklinde konuştu.

Gençleştirme çalışmalarının Türk güreşini daha üst noktaya taşıyacağını vurgulayan Yerlikaya, sadece 2016 ve 2020'ye değil, 2024'teki Olimpiyat Oyunları'na da yatırım yaptıklarını sözlerine ekledi. 

Sıradaki Haber
Yağlı güreşte 20 sporcuya men
Yükleniyor lütfen bekleyiniz