Diğer Sporlar

Yasemin Adar bir ilkin peşinde

20 Eylül 2013 Cuma 17:21 - Son Güncelleme 20 Eylül 2013 Cuma 21:39

Dünya Güreş Şampiyonası'nın 5. gününde mindere çıkan Türk güreşçiler, Gamze Durukan ve Fatih Üçüncü elenirken, Yasemin Adar bronz madalya mücadelesine çıkacak.

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki Sport Arena 'da devam eden şampiyonada bugün grekoromen stil güreşleri 55 kilo karşılaşmalarıyla başlarken, bayanlar serbest stil mücadlesi 67 ve 72 kilo güreşleriyle devam etti.

Bayanlar 72 kiloda Yasemin Adar, ilk turda Hintli rakibi Jyoti'yi tuşla yenerek, adını 2. tura yazdırdı. Bu turda da Brezilyalı rakibi Da Silva Ferreira'yı 8-0 sayı tuşuyla geçen Adar, çeyrek finale yükselmeyi başardı. Çeyrek finalde Koreli Heo Namju'yu da yine 8-0 sayı tuşuyla geçen Yasemin Adar, yarı finale çıktı. Finale kalma mücadelesinde Çinli Fenglui Zhang ile güreşen Adar, ilk 3 dakikalık bölümünü 6-3 geride tamamladığı karşılaşmayı 10-3 sayı tuşuyla kaybetti. Final şansını kaybeden Adar, akşam seansında bronz mücadelesine çıkacak.

Adar, üçüncülük karşılaşmasını kazanması durumunda bayanlarda Türkiye'ye ilk dünya şampiyonası madalyasını da getirmiş olacak.

Bayanlar 67 kiloda mindere çıkan Gamze Durukan ise ilk turda Polonyalı Daria Urszula Osocka'ya 7-0 sayı tuşuyla yenilerek, şampiyonaya veda etti.

Bugün başlayan grekoromen stil mücadelesinde mindere çıkan ilk Türk güreşçi Fatih Üçüncü oldu. Üçüncü, 55 kilo mücadelesinde ilk turda Azeri Orkhan Ahmadov ile karşılaştı. Karşılaşmanın ilk 3 dakikalık bölümünü 3-0 yenik tamamlayan Fatih Üçüncü, karşılaşmayı 4-0 kaybetti ve organizasyonu madalyasız tamamladı. 

Sıradaki Haber
FILA'da Önder Yahşi'ye anlamlı görev
Yükleniyor lütfen bekleyiniz