Diğer Sporlar

Yasemin Adar'ın gözü olimpiyat şampiyonluğunda

13 Ağustos 2020 Perşembe 15:49 - Son Güncelleme 13 Ağustos 2020 Perşembe 15:53  |  Kaynak : TRT SPOR

Türk güreş tarihinin kadınlarda en başarılı sporcusu Yasemin Adar, gözünü olimpiyat şampiyonluğuna dikti.

Dünya ve Avrupa Şampiyonu güreşçimiz Yasemin Adar, gelecek yıl düzenlenecek olimpiyat oyunları için hazırlıklarını sürdürüyor.

Olimpiyatlara adını altın harflerle yazdırmak isteyen milli güreşçi, "İnşallah 2021 yılında olimpiyatlar olursa orada ülkemi en iyi şekilde temsil edip, Türk kadını adına güreş alanında alınmamış madalyayı almak istiyorum" dedi. 

Kovid-19 tedbirleri kapsamında minderden uzak kalan Yasemin Adar,  kondisyonunu yükseltmek için kampta güç depoluyor.

"Tam müsabakalara hazırlanıyorduk. Olimpiyat kotası almak için gideceğimiz bir müsabaka vardı Macaristan'da. O müsabakaya katılamadık. Apar topar hepimiz evlerimize dönmek zorunda kaldık. Öte yandan benim ve arkadaşlarımın bazı sakatlıkları vardı. O sakatlıklara rağmen müsabakaya gidecektik. Bu nedenle pandemi süreci bizim için bir nebze iyi oldu çünkü sakatlıklarımızın iyileşmesi açısından çok iyi tedavi süreci geçirdik."

2011 yılında başladığını spor hayatına 1 dünya şampiyonluğu, 4 Avrupa şampiyonluğu, İslam Oyunları ve Akdeniz Oyunları şampiyonluğu sığdıran Yasemin Adar, bundan sonraki en büyük hedefinin olimpiyat madalyası kazanmak olduğunu söyledi.

"Bayrağımızı göndere çektirdiğimiz zaman çok mutlu oluyoruz. İnşallah o dönemler tekrar geri gelir. Alamadığım tek bir madalya kaldı; o da olimpiyat madalyası. Olimpiyatların ertelenmesi benim için çok büyük sıkıntı oldu. İnşallah 2021 yılında olimpiyatlar olursa orada ülkemi en iyi şekilde temsil edip Türk kadını adına güreş alanında alınmamış madalyayı almak istiyorum." 

Etiketler : GüreşYasemin Adar
Sıradaki Haber
TGF Başkanı Musa Aydın'dan "Kırkpınar" açıklaması
Yükleniyor lütfen bekleyiniz