Diğer Sporlar

Yerlikaya ve Bilgin istifa etti

09 Şubat 2015 Pazartesi 13:54 - Son Güncelleme 09 Şubat 2015 Pazartesi 13:56

Milletvekilliği aday adaylığı için görevi bıraktılar.

Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya ve Eskrim Federasyonu Başkanı Müminhan Bilgin, 25. dönem milletvekilliği aday adaylığı için görevlerinden istifa etti.

İstifa yazısını Gençlik ve Spor Bakanlığı'na veren Yerlikaya'nın İstanbul'dan AK Parti'nin aday adayı olacağı öğrenildi. Yerlikaya, bugüne kadar kendisine destek olan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve ekibine teşekkür ederek, "Yeni Türkiye'nin 2023, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve parti teşkilatımızın vereceği her görevi layıkıyla yerine getirmeye hazırım" dedi.

Daha önce de parlamento çatısı altında bulunduğunu hatırlatan Yerlikaya, federasyon başkanı olarak Türk sporuna tüm çabasıyla hizmet ettiğini dile getirdi. Türk bayrağını göndere çekebilmek ve İstiklal Marşı'nı her ortamda okutabilmek için ekibiyle beraber tüm zamanlarını işlerine ayırdıklarını ifade eden Yerlikaya, "Güreş tarihinde elde edilemeyen başarılara imza attık. Oluşturduğumuz altyapıyla güreşin geleceğini de sağlam bir zemine oturttuk. Bu açıdan gönlüm rahat, gözüm arkada kalmayacak" diye konuştu.

Yerlikaya, bundan sonra yoluna siyasette devam etmek istediğini belirterek, "Yeni Türkiye'nin 2023, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve parti teşkilatımızın vereceği her görevi layıkıyla yerine getirmeye hazırım" ifadesini kullandı.

Önceki milletvekilliği döneminde sporla ilgili birçok kanunun hazırlanmasında önemli rol üstlendiğine dikkati çeken Yerlikaya, "Devlet Sporculuğu Kanunu gibi birçok sportif konularda çalışmalara imza attım. Parlamentoya girmem halinde, spora ve camialarımıza daha fazla hizmet edebilmek için durmadan yoluma devam edeceğim" dedi.

- Müminhan Bilgin de istifa etti

Eskrim Federasyonu Başkanı Müminhan Bilgin de AK Parti'nin milletvekili aday adayı olabilmek için görevinden ayrıldığını bildirdi.

Bilgin, 8 yıldır yürüttüğü başkanlık görevinde Türk eskrimini dünyada belli bir noktaya çıkardıklarını belirterek, 11 ilde 250 sporcuyla yapılan bu sporu, 51 ilde 2 bin 500 sporcuya yaydıklarını kaydetti.

Bu sürede Avrupa ve dünya arenasında 116 madalya kazandıklarını ifade eden Bilgin, "Nihayetinde Türk eskrimi olarak 3 sporcuyla Avrupa Oyunları'na kota alarak başarı çıtamızı dünya normlarına çıkardık" dedi.

Eskrim Federasyon Başkanlığı görevinin yanı sıra fahri olarak Bilgi Teknolojileri Kurumu Lisans ve Sözleşmeler Dairesi Başkanlığı görevinde de önemli gelişmelere imza attığını ifade eden Bilgin, şunları kaydetti:

"Trabzon İl Başkan Yardımcılığı Tanıtım ve Medya Başkanlığı ve Milletvekili aday adayı olarak AK Parti'den ve ülkeme hizmet etmeye başladığım bu yolda, 2023 vizyonu yeni Türkiye hedefiyle ülkeme, milletime ve hemşehrilerime hizmet edebilmek amacıyla 25. Dönem milletvekili genel seçiminde aday adayı olamya karar verdim."

Sıradaki Haber
Minderde büyük kapışma
Yükleniyor lütfen bekleyiniz