Diğer Sporlar

Güreşte Genel Kurul heyecanı

08 Nisan 2015 Çarşamba 14:56 - Son Güncelleme 08 Nisan 2015 Çarşamba 14:59

Güreş Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu başladı.

Yeterli çoğunluğun sağlanmasının ardından başlayan genel kurulda, divan başkanlığına Cemil Çetin seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından yönetim, denetim ve faaliyet raporları okunarak oy birliğiyle ibra edildi. Genel kurulda, 2015-2016 yıllarının tahmini faaliyet programları ve bütçeleri okunarak kabul edildi.

Başkan adaylarından Şeref Eroğlu, güreşin sorununun minder başarısının azalması değil, altyapının çökmesi olduğuna dikkati çekerek, altyapıya yatırımı artıracaklarını söyledi.

Uluslararası arenada Türkiye'nin daha etkili konuma gelmesi için mücadele edeceklerini anlatan Eroğlu, daha fazla üyeyle temsil edilmenin gayreti içinde olacaklarını dile getirdi. Eroğlu, 12 haftalık deplasmanlı lig kuracaklarını sözlerine ekledi.

Şeref Eroğlu, yağlı güreşte birtakım sorunlar yaşandığına ve organizasyon sayısının çok azaldığına dikkati çekerek, "Yağlı güreş kurumsallaşacak, kendi yönetimi ve bütçesi olacak. Kırkpınar Yağlı Güreşlerini, Türki cumhuriyetlere ve İslam ülkelerine açacağız. Bu geleneği yaşatmak yetmez. Geliştirmek boynumuzun borcu olacaktır. Olimpiyat oyunlarında altan madalya vadediyoruz" diye konuştu.

Diğer aday Musa Aydın da 2016 Rio Olimpiyatları'nda ay-yıldızlı bayrağı göndere çektirmek için çalışmalarına hız vereceklerini vurgulayarak, "Güreşte başarılı sporcuları, yatılı okullara yerleştirerek güreş ordusu yaratacağız. Spor, yarış ve rekabet demektir. Ligleri deplasmanlı ve ödüllü yapacağız" dedi.

Eski Güreş Federasyonu Başkanı ve Dünya Güreş Birliği Üyesi Ahmet Ayık ise seçime giren adaylara başarılar dileyerek, göreve gelecek başkandan delege sisteminde değişiklik yapılmasını ve eski şampiyonlara oy kullanma hakkı verilmesi gerektiğini savundu.

Tartışmalar yaşandı

Bu arada divan kurulunun oluşturulmasının ardından salonun girişinde tartışmalar yaşandı.

Avrupa Güreş Federasyonları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Önder Yakşi'nin delege olmaması nedeniyle salona alınmaması sonrasında Yakşi ve yakınlarıyla federasyon yetkilileri arasında gerginlik çıktı. Tartışmalar, araya girenler sayesinde yatıştırılırken, tarafların birbirlerinden şikayetçi olduğu öğrenildi.

Sıradaki Haber
Milliler 3. torbada
Yükleniyor lütfen bekleyiniz