Diğer Sporlar

Hakkari'nin beyzbolu: ''Holane"

23 Aralık 2013 Pazartesi 18:32 - Son Güncelleme 23 Aralık 2013 Pazartesi 18:44

Hakkari'de uzun yıllardır oynanmayan "Holane" yeniden hayat buluyor.

Hakkari Üniversitesi tarafından bir süre önce hayata geçirilen Yeşeren Ümitler Projesi çerçevesinde, unutulmaya yüz tutmuş yöreye özgü spor oyunları gün ışığına çıkarılıyor.

Bu kapsamda, yaklaşık 30 yıldan bu yana oynanmayan ve beyzbola benzerliği ile dikkati çeken "Holane" adlı oyunun, İmam Hatip Lisesinde okuyan öğrencilere tanıtımı yapıldı.

Tanıtımın ardından öğrencilerle kısa bir gösteri maçının da yapıldığı etkinlikte öğrencilere eşofman, ayakkabı ve forma hediye edildi.

Oyunun öğreticilerinden 56 yaşındaki Sait Seven, çocuk yaşlarda oynadığı oyunun unutulmaya yüz tuttuğunu belirterek, "Başta Ağrı olmak üzere Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki birçok ilde oynanan 'Holane', ata sporlarımızdan biri olarak bilinmektedir. Amerika'da oynanan beyzbolla benzerlik gösteren oyunun yeniden hayat bulması bizleri mutlu etti" dedi.

İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Kadir Atan ise yörede unutulmaya yüz tutmuş bir oyunu öğrenmekten mutluluk duyduğunu vurgulayarak, unutulan değerlerin yeniden hayat bulması adına hazırlanan projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Sıradaki Haber
Hentbolda Kartal pençesi!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz