Diğer Sporlar

Halkbank altınla turladı!

17 Şubat 2015 Salı 21:17 - Son Güncelleme 17 Şubat 2015 Salı 23:22

Altın seti 15-11 alan temsilcimiz Halkbank, 6'lı Play-Off Grubu'na yükseldi.

DenizBank Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonlar Ligi'nde Halkbank, 12'li play-off rövanş maçında, deplasmanda Rus Belogorie Belgorod'a 3-1 yenildi. İlk maçta rakibini aynı sonuçla mağlup eden temsilcimiz, altın seti 15-11 alarak, tur atladı.

Halkbank karşılaşmaya çok iyi başladı. İyi organize olan ve etkili servislerle rakibinin hücum gücünü düşüren Türk temsilcisi, Emre ve Ulaş'ın bloklarıyla ilk teknik molayı 8-5 önde tamamladı. Belogorie Belgorod, Grozer ve Smolyer ile sayı üretirken, Halkbank, Sokolov, Kubiak ve Juantorena ile farkı korudu. Boy ortalaması 2 metrenin üzerinde olan Rus ekibi, 2 metre 18 santimetrelik oyuncusu Musersky'ye rağmen file önünde Halkbank'ı durdurmakta zorluk çekti. Uzun rallilerde rakibine sayı kaptırmayan Halkbank, 2. teknik molasını 16-11 önde bitirdiği seti 25-14 alarak, setlerde 1-0 öne geçti.

Belgorie Belgorod, 2. sete Musersky'nin servis atışlarından aldığı iki sayıyla başladı. Tetyukhin ve Smolyar'ın etkili olduğu bölümde Rus ekibi, Musersky ile blokta geçilmez oldu. Farkı çabuk açan Belogorie Belgorod, ilk teknik molayı 8-4 önde geçti. Savunmada açıklar veren Halkbank, hücum gücünü de yitirdi. 4-0'lık iki serinin ardından farkı 8'e kadar çıkaran (15-7) Rus temsilcisi, 2. teknik molayı da 16-8 önde tamamladı. Molanın ardından Sokolov ile üst üste 3 sayı alan Halkbank, setin kalan bölümünde istediği oyunu sahaya yansıtamadı. Grozer,Tetyukhin ve Musersky'nin başarılı performanslarıyla farkı koruyan Belogorie Belgorod, seti 25-17 alarak, durumu eşitledi: 1-1

Halkbank, ilk maça oranla servislerdeki etkisini oldukça artıran Rus rakibi karşısında ilk topların karşıya geçmesini engelleyemedi ve hücumda güç kaybetti. Bloktaki yüksek yüzdesini bu sette de sürdüren Belogorie Belgorod, ilk teknik molayı 8-2 açık farkla önde kapattı. Molanın ardından 4-0'lık seri yakalayan Rus temsilcisi farkı açmaya devam etti (12-3) Motivasyonunu iyice kaybeden Halkbank toparlanamadı. İkinci teknik molayı 16-8 önde geçen Belogorie Belgorod, seti 25-16 alarak, 2-1 öne geçti.

Dördüncü set karşılıklı sayılarla başladı. Rus ekibi bloktaki etkisini sürdürürken, Halkbank Juantorena ile sayı üretti. İlk teknik mola 8-7 evsahibi takımın üstünlüğüyle geçildi. Tetyukhin'in yıldızlaştığı bölümde seyirci desteğini de arkasına alan Belogorie Belgorod karşısında savunmada üst üste hatalar yapan Halkbank, farkın açılmasına engel olamadı. İkinci teknik molayı 16-10 önde geçen Rus temsilcisi, seti de 25-22 önde tamamladı ve maçı 3-1 kazandı.

İki takım arasında Ankara'da yapılan ilk maç, 3-1 Halkbank'ın üstünlüğüyle tamamlandığı için her iki takım da 3 puana ulaştı. Bu nedenle tur atlayan takımı belirlemek için "altın set" oynandı. Maçın hemen ardından 15 sayı üzerinden oynanan altın set, karşılıklı sayılarla başladı. Halkbank Sokolov ve Resul ile sayılar üretirken, evsahibi takım Grozer ve Tetyukhin ile skora ortak oldu (5-5). Saha değişimine 8-6 önde giren Halkbank, pasör Ulaş, Sokolov ve Resul'ün başarılı oyunuyla seti 15-11 alarak, 6'lı play-off grubuna yükseldi.

Sports Palace Cosmos'u dolduran Rus taraftarlar, takımlarına maç boyunca yoğun destek verdi. Az sayıdaki Türk taraftar da tribünlerde yer alarak, Halkbank'ı yalnız bırakmadı.

Salon: Sports Palace Cosmos

Hakemler: Paul Catalin Szabo Alexi (Romanya), Karin Zahorcova (Çek Cumhuriyeti)

Belogorie Belgorod: Khtey, Musersky, Grozer, Tetyukhin, Smolyar, Travica (Bragin, Ilinykh, Bagrey, Bogomolov)

Halkbank: Juantorena, Mozdzonek, Sokolov, Kubiak, Emre Batur, Ulaş Kıyak (Nuri Şahin, Esko, Can Ayvazoğlu, Resul Tekeli)

Setler: 14-25, 25-17, 25-16, 25-22

Süre: 88 dakika (23, 25, 24, 16)

 

 Halkbank Erkek Voleybol Takımı Antrenörü Lorenzo Bernardi, "Belogorie Belgorod kadar başarılı bir takımla eşleştiğimizde hiç kimse bu takımı geçebileceğimize inanmıyordu. Bugün Türk erkek voleybol tarihine adımızı altın harflerle yazmış durumdayız" dedi.

Bernardi, DenizBank Avrupa Şampiyonlar Ligi 12'li play-off rövanş maçında Rus Belogorie Belgorod'u eleyerek bir üst tura yükseldikleri maçın ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, oyuncular ve teknik ekiple gurur duyduğunu söyledi.

Çok stresli bir maç oynadıklarına dikkati çeken Bernardi, "Böyle bir ligde böyle bir takımla eşleşmişseniz bu normal. Bundan sonraki maçlar daha da stresli olacak. Seviye gittikçe yükseliyor" diye konuştu.

Maçın iki bölümden oluştuğunu anlatan Bernardi, şöyle devam etti:

"İlk bölüm bizim iyi olduğumuz bölüm, diğeri ise seviyemizin tamamen düştüğü, rakibin, hem serviste hem blokta ciddi üstünlük kurduğu bölüm. Oyunun belli dönemlerinde düşseniz bile, hatta rakibin seviyesi sizden daha yüksekse bile oynamaya devam ettiğiniz, sabırlı olduğunuz, doğru zamanı beklediğiniz sürece bir takım şeyleri değiştirebiliyorsunuz. Oyuncularıma soyunma odasında bugün bir poker oyunu oynayacağımızı söyledim. Pokerde kartınız varsa karşı tarafa yüklenirsiniz ama kartınız yoksa, o zaman oynamaya devam etmelisiniz ve karşı tarafın düşmesini bekleyerek bir strateji belirlemelisiniz. Bu sonuç beni gerçekten çok mutlu etti. Takımımla gurur duyuyorum ama yolumuz bitmedi."

Bernardi, ilk setin ardından verdikleri 3 setle ilgili olarak, "İlk set süper bir oyun ortaya koyduk. Karşı taraf oyuna giremedi, biz oyuna çok iyi başladık, rahat kazandık ama 2. setin başından itibaren pozisyon değiştirdiler ve en güçlü servisçileriyle başladılar. Serviste ciddi anlamda baskı kurdular. Bu durumla o an başa çıkamadık. Bunun temel nedeni, bu seviyede çok maç oynamamış olmamızdı. Bu seviyedeki maçlara alışkın değiliz. Bir anda düştük. Fileden açık servis karşıladık. Rakibin en kısa oyuncusu olan pasörü bile 2 metre 3 santimetre boyunda. Fakat oyunun sonlarına doğru dengeyi yakaladık" ifadesini kullandı.

Altın sette kafa kafaya oynamaya başladıklarında oyuncularının güveninin tazelendiğini belirten Bernardi, şöyle devam etti:

"Bir, iki sayı öne geçince oyuncularım 'tamam, demek ki yapabiliyoruz' demeye başladı. İnançları geri geldi. Bu takım Şampiyonlar Ligi'ni kazanmış, yetmemiş, arkasından Dünya Kulüpler Kupası şampiyonu olmuş. Bu kadar başarılı bir takımla eşleştiğimizde hiç kimse bu takımı geçebileceğimize inanmıyordu. Bugün Türk erkek voleybol tarihine adımızı altın harflerle yazmış durumdayız. Kişisel olarak bu projenin içinde olduğum, Halkbank'ın bir parçası olduğum için gurur ve onur duyuyorum. Bugün belki en önemli günlerimizden biriydi. Bunun Türk voleybol tarihine önemli bir katkı yapacağını düşünüyorum."

6'lı play-off grubunda muhtemelen diğer bir Rus takımı Zenit Kazan ile eşleşeceklerini dile getiren İtalyan antrenör, sözlerini şöyle tamamladı:

"Zenit Kazan, Belogorie Belgorod'dan daha güçlü bir takım ama bunun bir önemi yok. Şu an önemli olan, bu maçın bizi bir üst tura taşımasının yanında aynı zamanda öz güvenimizi de oturtması oldu. Oyuncularımızın içinde bu denli önemli takımlara karşı oynamamış olanlar vardı. Oynayıp galip gelmek çok farklı bir şey. Geçen sezon finalde Belgorod'a kaybetmiştik. Bu ister istemez bilinçaltına bir şeyler verir, rakibin üstünlüğünü kabul etmiş gibi hissedebilirsiniz. Biz bugün bunların hepsini kırdık. Oyuncuların kendine inanması, güvenmesi, bir sonraki rakibin karşısına bu öz güvenle çıkması farklı bir şey. Biz bunu da edinmiş olduk. Tüm oyuncularıma ve teknik ekibime teşekkür ediyorum."

Sıradaki Haber
Kayakta tarihi başarı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz