Diğer Sporlar

"12 yıllık hasret sona erdi"

23 Ağustos 2016 Salı 19:47 - Son Güncelleme 23 Ağustos 2016 Salı 16:50

Taşpınar: "Daniyar İsmayilov'un gümüş madalyası, Türk kafilesini ateşledi."

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, "2012 Londra Olimpiyatları'nda alınan negatif sonuçların ardından Türk halterinde beyaz bir sayfa açmıştık, öyle de oldu" değerlendirmesinde bulundu.

Taşpınar, 2016 Rio Olimpiyatları'nda madalya alarak, 2004 Atina Olimpiyatları'ndan sonra ilk kez olimpiyat madalyası kazandıklarını ve 12 yıllık hasretin sona erdiğini vurguladığı yazılı açıklamasında, zor ama başarılı bir organizasyonu geride bıraktıklarını belirtti.

Tamer Taşpınar, "69 kiloda Türkmenistan asıllı milli sporcumuz Daniyar İsmayilov'un gümüş madalyası, Türk kafilesini ateşledi. Ülke olarak çok zor bir dönemden geçiyoruz. Bu doğrultuda ve moral bozukluğu içerisinde Rio'ya gittik. 2012 Londra Olimpiyatları'nda alınan negatif sonuçların ardından Türk halterinde beyaz bir sayfa açmıştık, öyle de oldu. Titiz çalışmalar sonrasında özellikle genç sporcularımıza şans verdik ve bunun karşılığını almaya başladık. Türk halter ailesi olarak birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

Kazanılan madalyaları, 15 Temmuz'daki FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit olanlara ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a armağan ettiklerini kaydeden Taşpınar, şu ifadeleri kullandı:

"Özellikle ülkemizin 15 Temmuz sonrasında yaşadıklarının ardından kazandığımız madalya bizler için daha da anlamlı hale geldi. Bu madalyayı şehitlerimize armağan ediyoruz. Bizlere her zaman en büyük desteği veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç, Müsteşarımız Faruk Özçelik ve Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan'a, halter camiasına tüm antrenörlerimize, hakemlerimize, sporcularımıza ve diğer tüm yetkililere teşekkürlerimi sunuyorum. Türk halteri gün geçtikçe hak ettiği yere gelmeye devam edecek. Ayrıca Rio'da kadınlar kategorisinde bizleri temsil eden sporcularımıza ve antrenörlerimize de teşekkür ediyorum."

Sıradaki Haber
"Türk bayrağına aşığım"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz