Diğer Sporlar

Azerbaycan'da doping skandalı

24 Mart 2014 Pazartesi 13:57 - Son Güncelleme 24 Mart 2014 Pazartesi 14:00

8 halterciye ikişer yıl, bir sporcuya da ömür boyu men cezası verildi.

Uluslararası Halter Federasyonu (IWF), uluslararası müsabakalarda dopingli madde kullandıkları gerekçesiyle Azerbaycanlı 8 sporcuya ikişer yıl, bir halterciye de ömür boyu men cezası verdi.

IWF'nin resmi sitesinde yayımlanan doping nedeniyle cezalı duruma düşen halterciler listesinde, dokuz Azerbaycanlı haltercinin ismi yer aldı.

Listeye göre, Azerbaycan milli haltercilerinden Silviya Angelova, Serdar Hasanov, Valention Hristov, Kamran İsmayılov, Alona Kırııenko, Marziye Meherremova, Kseniya Vyshnytska ve İntikam Zairov ikişer yıl, Zülfükar Süleymanov ise ömür boyu müsabakalardan men edildi.

Ayrıca, 8-14 Nisan 2013 tarihlerinde Arnavutluk'un başkenti Tiran'da düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası'nda Azerbaycanlı bu sporcuların elde ettiği tüm neticeler geçersiz sayılırken, yarışmada altın madalya kazanan Hristov ile Zairov'un, gümüş madalya kazanan Hasanov ile Angelova'nın ve bronz madalya kazanan Süleymanov'un madalyalarının geri alınacağı açıklandı.

IWF'nin açıklamasında federasyon tarafından aralıksız yürütülen antidoping kontrolleri sonucunda, 2013 Avrupa Şampiyonası'na katılan Azerbaycanlı haltercilerin doping testlerinin pozitif çıktığı, bu nedenle şampiyonanın tüm sonuçlarının değiştirildiği bildirildi.

Haltercilere ve Azerbaycan Halter Federasyonuna IWF'nin antidoping politikası gereği cezalar verildiği aktarılan açıklamada, Azerbaycan'a yeni bir milli takım oluşturma önerisi de yapıldı.

Azerbaycan Halter Federasyonu yetkilileri konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.
 

Etiketler : AzerbaycanDoping
Sıradaki Haber
Şanlıurfa'da Halter Şampiyonası
Yükleniyor lütfen bekleyiniz