Diğer Sporlar

"Doping hırsızlıktır"

02 Haziran 2017 Cuma 13:45 - Son Güncelleme 02 Haziran 2017 Cuma 14:54

 Eski olimpiyat şampiyonu milli halterci Halil Mutlu, "doping hırsızlıktır" dedi.

Mutlu, Türkiye Spor Yazarları Derneği Ankara Şubesinde, Eryaman Şehit Mehmet Çetin İlkokulu 4. sınıf öğrencileriyle bir araya geldi. Çocukların sorularını yanıtlayan Mutlu, aldığı doping cezasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Mutlu, 2004 yılında çok iyi bir kariyeri olduğunu hatırlatarak, "Hayatımda birçok olumsuzluk yaşanıyordu. Her şey tozpembe değildi, sıkıntılarımız vardı. Onlarla uğraşırken olimpiyat şampiyonu oldum. Dünyada aynı branşta 3 olimpiyat şampiyonluğu bulunan 4 sporcu vardı. O zaman devlet büyüklerimiz bana 'Sporu bırak, gel siyasete gir.' dediler. Ben de '3 kez olimpiyat şampiyonu oldum, 4. kez de olimpiyat şampiyonu olacağım.' dedim ve siyaseti düşünmediğimi, spora hizmet etmek istediğimi söyledim." ifadelerini kullandı.

O dönem, 4. olimpiyat şampiyonluğunu kafasına koyduğunu anlatan Mutlu, "Bunu başarsaydım dünyada tek sporcu olacaktım. Bu yola baş koymuştum, maalesef doping olayı yaşandı. Doping hırsızlıktır. Halter Federasyonunda seçim sonrası yeni bir yönetim geldi. O dönem Avrupa Şampiyonası hazırlıklarının antrenmanlarını yapıyordum. Kötü bir alışkanlığım vardı, sigara kullanıyordum. Sonra bıraktım ve aşırı kilo almaya başladım. Sigarayı bıraktığım için kilo aldığımı sanıyordum. Meğerse benim reçetenin içindeki ilaçlardan birinin değiştirildiği ve bu nedenle kilo aldığım ortaya çıktı." şeklinde konuştu.

Federasyonda o dönem yönetimindeki iki asbaşkan, iki milli takım antrenörü ve dışarıdan 3 antrenörün, kullandığı ilaçtan haberi olduğunu vurgulayan Mutlu, şunları söyledi:

"Ben bilmiyordum. Bile bile bana bu ilacı kullandırdılar ve dopingli olduğumu bile bile şampiyonaya gönderdiler. İki yıl ceza aldım. Bunu da insanlara bir türlü anlatamadım. Bu tür şeylerin ispatı olmadığı için bunun cezasını çektim. 2008 yılında baktım ki olmuyor, olimpiyatlara 1,5 ay kala sporu bıraktım."

Sıradaki Haber
Doğan Atlıhan 3. kez IWF Tıp Komitesinde
Yükleniyor lütfen bekleyiniz