Diğer Sporlar

Görme engelli Milli sporcu Nur Sultan Uzuğ dünya rekoru kırdı

15 Kasım 2018 Perşembe 13:18 - Son Güncelleme 15 Kasım 2018 Perşembe 13:46

Dünya Görme Engelliler Halter Şampiyonası'da milli sporcu Nur Sultan Uzuğ, "deadlift" kategorisinde dünya rekoru kırdı.

Görme Engelliler Spor Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Mısır'ın El-Uksur kentinde 10 Kasım'da başlayan şampiyonada Türkiye'yi 48 kiloda temsil eden Nur Sultan Uzuğ, "deadlift" kategorisinde 111 kilo kaldırarak dünya rekoru kırdı ve birinci oldu.

Nur ayrıca "powerlifting" ve "bench press" kategorilerini ikinci sıradada tamamlarken 60 kiloda Döndü Yeşilyurt, "bench press" kategorisinde birinci, "powerlifting" kategorisinde ikinci, 67.5 kiloda Gülistan Özdemir, "powerlifting" ve "bench press" kategorilerinde üçüncü sırada yer aldı. 75 kiloda Bircan Şimşek de "powerlifting" ve "bench press" kategorilerinde ikincilik elde etti.

Mısır'ın El-Uksur şehrinde devam eden Görme Engelliler Kadın ve Erkek Dünya Halter Şampiyonası'nda Türkiye'yi 4'ü kadın olmak üzere toplamda 10 sporcu temsil ediyor.

Kadın Halter Mill Takımı'ndan toplam 8 madalya

Şampiyonada ayrıca 60 kiloda Döndü Yeşilyurt (Benc Pres) yatarak kaldırmada gümüş, toplamda (Powelifting) altın madalya, 67,5 kiloda Gülistan Özdemir yatarak kaldırmada bronz, toplamda bronz madalya, 75 kiloda ise Bircan Şimşek yatarak kaldırmada gümüş, toplamda gümüş madalya kazandı.

Bu sonuçlarla Kadın halter Milli takımı Dünya (Powelifting) şampiyonasını 1 altın, 5 gümüş ve 2 bronz madalya ile tamamladı.

Öte yandan Dünya şampiyonasında mücadele eden Erkek Görme Engelli Halter Milli Takımı ise podyuma yarın çıkacak. 

Organizasyon 18 Kasım Pazar günü sona erecek.

Kaynak: AA, DHA

Sıradaki Haber
Bünyamin Sezer, 16'ncı oldu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz