Diğer Sporlar

Hasan Kesek: Halter hayatımı değiştirdi

29 Kasım 2018 Perşembe 10:03 - Son Güncelleme 29 Kasım 2018 Perşembe 11:22

Düzce'de kaldığı sevgi evinde halterle tanışan 18 yaşındaki Hasan Kesek, sporla hayata tutunarak uluslararası alanda başarılar elde etmek için çalışmalarını sürdürüyor.
 
Hasan Kesek, kaldığı sevgi evinde halter antrenörü Yasin Aydın sayesinde halterle tanıştı. Kısa sürede tutku haline getirdiği halterde kendini geliştiren Hasan, Kosova'da geçen yıl düzenlenen 17 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası erkekler 56 kiloda koparmada 70, silkmede 98, toplamda da 168 kiloyla 4. sırada yer aldı.
 
"Halter hayatımı değiştirdi"
 
Halterin hayatını değiştirdiğini, sporla başarıya ulaştığını dile getiren Hasan Kesek, "Spor bana dürüst, başarılı, ahlaklı olmayı öğretti. Halteri bırakmayacağım, başarılarımı katlamak istiyorum. Hedefim Avrupa ve dünya şampiyonu olmak." ifadelerini kullandı.
 
Sporla hayata tutunduğunu dile getiren Hasan Kesek, "Benim gibi yurtta olan çok kişi var, her ilde var. Ben spora tutundum, onlar da tutunsun. Bu yolda devam ederlerse başarı gelir, başarı onları bulur." şeklinde konuştu.
 
Antrenör Aydın: "Güzel bir serüven yaşıyoruz"
 
Antrenör Yasin Aydın, milli sporcunun kendini spor yaparak daha iyi ifade etmeye başladığını anlatarak, "Öz güveni geldi. Çalışmalarımıza devam ettik. Türkiye şampiyonalarına girmeye başladık. Tabii ondan sonra Hasan bırakmadı, devam etti. Antrenmanlarımıza devam ediyoruz. Geçen sene Gençler Avrupa Şampiyonası'nda madalyayı kıl payı kaçırdık. Güzel dereceler elde ediyoruz, daha da yükselişe geçeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.
Sıradaki Haber
"Türkiye'nin Yıldızları": Muhammed Furkan
Yükleniyor lütfen bekleyiniz