Diğer Sporlar

Milli haltercilerden 44 madalya

10 Ağustos 2015 Pazartesi 13:29 - Son Güncelleme 10 Ağustos 2015 Pazartesi 13:32

Türk sporcular, 44 madalya kazanarak başarılı bir performans gösterdi.

15 Yaş Altı ve Yıldızlar Avrupa Halter Şampiyonası'nda Türk sporcular, 44 madalya kazanarak başarılı bir performans sergiledi.

İsveç'in Landskrona kentinde organize edilen ve şampiyonada milli sporcular, 8 altın, 20 gümüş ve 16 bronz olmak üzere 44 madalya kazandı.

Şampiyona sonunda 15 Yaş Altı Erkek Milli Takımı, 17 Yaş Altı Erkek Milli Takımı ve 17 Yaş Altı Kız Milli Takımı, Avrupa ikincisi oldu. 15 Yaş Altı Kız Milli Takımı ise Avrupa dördüncülüğünde kaldı.

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, Türk halterinin geleceği olarak baktıkları 15 ve 17 yaş altı milli takım sporcularının önemli sonuçlara imza atarak kendilerini sevindirdiğini dile getirdi. Taşpınar, "Yeniden yapılanma sürecinde alınan bu başarılar bizlerin doğru yolda olduğunun önemli bir göstergesidir" dedi.

Taşpınar, 30 sporcuyla 44 madalya kazandıklarını hatırlatarak, "Avrupa'nın en iyi ülkelerinden birisi olduğumuzu gösterdik. Genç sporcularımızın gelecekte bu başarılarını artırarak devam ettireceğine inanıyorum. Bu başarıda emeği geçen başta antrenörlerimiz olmak üzere sporcularımız ve sporcularımızın ailelerini tebrik ediyorum" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Halterde uzun kamp dönemi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz