Diğer Sporlar

"Naim Süleymanoğlu Halter Turnuvası" olimpiyatlara kota puanı verecek

10 Şubat 2022 Perşembe 15:22 - Son Güncelleme 10 Şubat 2022 Perşembe 15:24  |  Kaynak : AA

Olimpiyat şampiyonu Naim Süleymanoğlu adına olimpiyatlara kota puanı verecek uluslararası halter turnuvası, Pursaklar'da düzenlenecek.

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü, Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin ile 18 Kasım 2017'de hayatını kaybeden efsane haltercinin adına "2022 Naim Süleymanoğlu Halter Turnuvası"nın kasım ayında Pursaklar'da düzenlenmesi için protokol imzaladı.

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü, törende yaptığı açıklamada, Naim Süleymanoğlu'nun sadece Türkiye'ye değil dünyaya mal olmuş çok önemli bir değer olduğunu belirtti. Turnuva için Pursaklar'ın seçilmesiyle ilgili Ünlü, "Onun adına yaraşır bir uluslararası turnuvanın yapılması gerekiyordu, bu ikincisi olacak. Naim'in Ankara'da en çok vakit geçirdiği yerlerden biri de Pursaklar. Ailesi burada oturdu, hala kardeşi ve yakınları burada ikamet ediyor. Birçok dostu, arkadaşı, 1989 göçünde gelen değerli soydaşlarımız burada oturuyor." diye konuştu.

Naim Süleymanoğlu'nun Türk ve dünya halteri için unutulmaz bir isim olduğunu, sayısız dünya rekoru kırdığını, üst üste 3 kez olimpiyat şampiyonu olduğunu hatırlatan Ünlü, onun adına yakışır bir turnuva düzenleyeceklerini söyledi.

Çok sayıda ülkenin katılımıyla yapılacak turnuvanın, Pursaklar'a da önemli katkı sağlayacağını ifade eden Ünlü, "Turnuvanın Uluslararası Halter Federasyonunun da listesinde yer alması, olimpiyatlar ve kalifikasyonlar için puan veren bir yarışma olması önemini artırıyor. Hem Pursaklar Belediyesine hem Türk ve dünya halterine hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.

Çetin: Pursaklar'ın halterde tarihi bir altyapısı var

Pursaklar Belediye Başkanı Çetin de ilçe olarak halter branşına çok ihtimam gösterdiklerini belirterek, "Pursaklar'ın halterde tarihi bir altyapısı var. Rahmetli Naim Süleymanoğlu ve ailesi Türkiye'ye geldikleri zaman Pursaklar'a yerleştiler. Birçok milli sporcumuz halen Pursaklar'da ikamet ediyor." diye konuştu.

Turnuvanın ilçelerinde düzenlenmesinin bir fırsat olduğunu dile getiren Çetin, "2022 yılında yapılacak bu dünya çapındaki organizasyon sadece Pursaklar ve Halter Federasyonunu değil tüm Türkiye'yi doğrudan etkiliyor çünkü uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yapmış oluyoruz. Federasyonumuzla bu protokolü imzaladık, ev sahipliğini ve ortaklığımızı yerine getireceğiz, inşallah. Kazasız belasız, çok fazla ülkenin katıldığı, neşe içinde, sportif başarıların çok olduğu bir organizasyon olacağını umuyoruz." ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Türkiye Halter Şampiyonası ertelendi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz