Diğer Sporlar

Olimpiyatlarda rekor kırarak şampiyonluk istiyor

20 Nisan 2016 Çarşamba 12:06 - Son Güncelleme 20 Nisan 2016 Çarşamba 09:11

Milli halterci, "İyi sporcu, olimpiyat şampiyonluğuna ulaşırsan oluyorsun."

Türk vatandaşlığına geçtikten sonra 2 Avrupa ve 1 dünya şampiyonluğu elde eden milli halterci Daniyar İsmayilov, hedefinin rekor kırarak olimpiyat madalyası kazanmak olduğunu söyledi.

Daniyar İsmayilov, AA'ya yaptığı açıklamada, 2,5 sene önce Türkmenistan'dan Türkiye'ye geldiğini ve 2014 yılının sonunda Türk vatandaşlığına geçtiğini hatırlatarak, iki ülkenin de Müslüman olmasının kararında etkili olduğunu vurguladı.

Geldiği günden beri iyi dereceler elde ettiğinin altını çizen milli sporcu, "Herkesten daha çoğunu ben kendimden bekliyorum. Sporcu olarak kendimi ispatladım ama iyi sporcu olarak henüz ispatlayamadım. İyi sporcu, olimpiyat şampiyonluğuna ulaşırsan oluyorsun" dedi.

Kazandığı başarılar için şükrettiğini söyleyen Daniyar, "Ancak önümde hedeflerim var. Olimpiyat oyunlarına (2016 Rio) 3,5 ay gibi bir süre kaldı. İyi bir hazırlık dönemi geçirmek istiyorum. Konuştuklarımın havada kalmaması için çok çalışacağım. Şu anda tek rakibim Çinli sporcu. Onunla aramızda 10 kiloluk bir fark var ama bu farkı kapatırım. İnsan yeter ki istesin her şeyi başarır. Tüm konsantrasyonum olimpiyatlarda altın madalya kazanmak üzerine. Çünkü madalya alanlar unutulur ama şampiyonlar hep kalır" diye konuştu.

"Rekor kırarak şampiyon olmak istiyorum"

Daniyar, gözünü altın madalyaya diktiğini, 166 kilo olan dünya ve olimpiyat rekorunu kırmayı hedeflediğini kaydetti.

Avrupa Şampiyonası'na Türkmenistan'daki hocasıyla hazırlandığını, olimpiyat sürecini de kendisiyle geçirmek istediğini dile getiren milli halterci, şöyle konuştu:

"Çok iyi bir kamp dönemi geçirdik ve şampiyonada güzel bir derece elde ettik. Şimdi olimpiyat hazırlıklarına başlıyorum. Buraya da Türkmenistan'daki antrenörümle hazırlanmak istiyorum. Çünkü Türkçe konuşurken zorlanıyorum. İyi niyetli bir şey söylemek isterken insanlar beni yanlış anlayabiliyor, böyle olmasını istemiyorum. Hocam beni küçüklüğümden beri yetiştiren insan. Bana neyin iyi gelip gelmeyeceğini en iyi o biliyor. Antrenör yeri geldiğinde babadır benim gözümde, en çok ona güvenirsin. Beni en iyi o tanıyor ve beni gördüğünde o gün ne kadar kilo kaldırabileceğimi bile tahmin ediyor. Antrenmanlarda hedefim olan rekoru kaldırmayı başardım. Bunu neden olimpiyatlarda tekrarlamayayım. Yıllardır kırılamayan 166 kilo olan dünya ve olimpiyat rekoru var. Onu kırarak şampiyon olmak istiyorum."

"2,5 yıl sonra ailemi göreceğim"

Daniyar İsmayilov, Türkiye'ye geldiğinde bazı sıkıntılar yaşadığını ancak zamanla bunları geride bıraktığını dile getirdi.

Son olarak Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ile görüştüğünü vurgulayan milli halterci, "Kendisine durumumu anlattım. Sağ olsun bana çok iyi yaklaştı. Yaklaşık 2,5 yıldır ailemi görmüyorum. Mehmet Bey, ailemin buraya gelmesi ve 1 ay kadar kalması konusunda bana yardımcı olacaklarını söyledi. Kendisiyle konuşunca kendimi sporcu gibi hissettim ve çok mutlu oldum." ifadelerini kullandı.

Kendisini Türk gibi hissettiğini ve öyle yaşadığını belirten Daniyar, "Sonuçta ben de Türkiye için uğraşıyorum. Burayı kendi vatanım, bayrağını kendi bayrağım, İstiklal Marşı'nı da kendi marşım gibi görüyorum. Podyumda İstiklal Marşı'nı dinlerken tüylerim diken diken oldu. Bana göre Türkiye'yi askerler ve sporcular koruyor. Asker cephede, bizler de podyumda..." değerlerdirmesini yaptı.

Halil Mutlu hayranı

Daniyar İsmayilov, eski milli halterci Halil Mutlu'nun mükemmel bir sporcu olduğunu ve hala onun gibisinin gelmediğini ifade etti.

Çocukken dolabına Halil Mutlu'nun fotoğraflarını astığını kaydeden milli sporcu, "Onun fotoğraflarına bakar, onun gibi olmayı hayal ederdim. Halil Mutlu benim için idol bir isim ve buraya gelmemde onun da etkisi oldu. Geldikten sonra kendisiyle tanıştım. Benim için zaten mükemmel bir sporcuydu, artık mükemmel bir insan. Çok mütevazı ve bana çok yardımları oldu" şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Hasan Akkuş EWF'de yeniden genel sekreter
Yükleniyor lütfen bekleyiniz