Diğer Sporlar

"Özal'ın kemiklerini sızlatmayalım"

30 Kasım 2013 Cumartesi 13:12 - Son Güncelleme 30 Kasım 2013 Cumartesi 13:41

Mehmet Baykan, "Halter Antrenör, İl ve Kulüp Temsilcisi Semineri"nde konuştu.

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, "Türkiye'de halter mayası var, bu maya Naim ile Halil ile ateşlendi. Bu mirasa sahip çıkalım. Turgut Özal'ın kemiklerini sızlatmayalım" dedi.

Halter Federasyonu, Antalya'da "Antrenör, İl ve Kulüp Temsilcisi Semineri" düzenledi. Seminere katılan Baykan, halter camiasında çalkantılı dönemden sonra şartların normale döndüğünü belirterek, "Bilim insanlarının katılımıyla böyle bir seminerin düzenlenmesi takdire şayan bir durum. Bazıları sporun bazı branşlarında doping yapmadan netice alınamayacağını düşünüyor" ifadelerini kullandı.

Halter sporunda geçmişte yaşananlara dikkati Genel Müdür Baykan, şunları söyledi:

"Halterde musibetler yaşanması gerekiyorsa fazlasıyla yaşandı. Uluslararası şampiyonalarda derece için legal yollardan yapılan çalışmaların yeterli olduğuna inanmamız gerekiyor. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç hakkında doping nedeniyle gensoru verilmesine sebep olmuşsak, spor adamlarının başını önüne eğip, ciddi ciddi düşünmesi gerekiyor."

Akdeniz Oyunları tarihte bir ilke imza atıldığını hatırlatan Baykan, "Çok ciddi çalışıyoruz. 12 ilimizde olimpik, 1 ilimizde de paralimpik olmak olimpiyatlara hazırlık merkezlerinin adımını attık. Olimpiyatlardan önce bunu başlatmıştık" diye konuştu.

Yeni süreçte antrenör, il temsilcileri ve kulüple yöneticilerine görevler düştüğünü hatırlatan Baykan, "Faal sporcu sayımız çok az. Uluslararası yarışmalarda madalya aldığımız 6 branştan biri olan haltere lisanslı sporcu sayısı hiç yakışmıyor" şeklinde sözlerini tamamladı.

"Dopingle törer gibi savaşacağız"

Spor Genel Müdür Yardımcısı ve Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar da antrenörleri büyük görevler düştüğünü belirterek, "Dopnig konusunda bundan sonra antrenörler de ceza alacak. IOC Başkanı 'dopingle törer gibi savaşacağız' diyor. Sizlerin de bunu ciddiye almanızı istiyorum" dedi.

Göreve geldiklerinde halterin 38 ilde yapıldığını, buna 15 ili daha eklediklerini anlatan başkan Taşpınar, şöyle devam etti:

"Hedefimiz 81 ile ulaşmak. Doping konusunda taviz vermeyeceğimizi söyledik. 'Kimse doping almayacak' dedik. Ancak Akdeniz Oyunları öncesinde bayanlarda 7, erkeklerde de 8 sporcu dopingli çıktı. Buna rağmen Akdeniz Oyunları'nda tarih yazdık. Milli takım kamp kadrolarını geniş tutmayı hedefledik. Oyunlarda, geride kalan diğer sporcularımız bizi mahçup etmedi. En çok madalya alan branşlandan biri olduk. Dopingi sıfıra indireceğiz. Bizler sporcu için varız, sporcuların hizmetindeyiz. Ülkemize hizmet etmek bir onurdur."

Sıradaki Haber
Büyükler Kulüpler Türkiye Halter Şampiyonası
Yükleniyor lütfen bekleyiniz