Diğer Sporlar

Valentin doping skandallarının ortaya çıkmasından memnun

09 Haziran 2020 Salı 14:58 - Son Güncelleme 09 Haziran 2020 Salı 15:02

Londra Olimpiyat Oyunları'ndaki altın madalyasına 7 yıl sonra kavuşan Lydia Valentin, doping olaylarının açığa çıkmasından memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu halterci Lydia Valentin, halterdeki doping skandallarının geç de olsa ortaya çıkmasından büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

İspanyol sporcu, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda 4. olmuş; ancak önündeki 3 ismin yasaklı madde kullandığı anlaşılınca tam 7 yıl sonra altın madalyanın sahibi olmuştu.

Doping yüzünden en çok zarar gören sporculardan biri olduğunu belirten Valentin, “Halterdeki skandalların ortaya çıkmasının zamanı gelmişti. Bu süreçte çok acı çektim; ama gerçekler açığa çıktığı için mutluyum” dedi.

Başarılı isim, doping ile mücadele konusunda büyük emek veren ve hazırladığı raporla birçok vakayı ortaya çıkaran Richard McLaren’e de destek verdi.

Geçtiğimiz günlerde güncel durumla ilgili bir açıklama yapan McLaren, Uluslararası Halter Federasyonu'nun testleri sakladığını ve sonucu pozitif çıkan 40'a yakın sporcunun hâlâ yarışmalara devam ettiğini iddia etti.

Kanadalı spor hukukçusu ayrıca, Uluslararası Halter Federasyonu'nun hesap defterlerinde de milyonlarca dolarlık açık olduğunu ileri sürdü.

Kaynak: TRT SPOR

Etiketler : Lydia Valentin
Sıradaki Haber
Engelli halterci azmi ile örnek oluyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz