Diğer Sporlar

Hamit Kaplan, vefatının 44. yılında anıldı

05 Ocak 2020 Pazar 18:36 - Son Güncelleme 05 Ocak 2020 Pazar 18:58

Eski Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Hamit Kaplan, vefatının 44. yılında memleketi Amasya’nın Hamamözü ilçesinde mezarı başında anıldı.

5 Ocak 1976'da Çorum'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Hamit Kaplan için memleketi Hamamözü’nde düzenlenen anma programına Amasya Milletvekilleri Mustafa Tuncer, Mustafa Levent Karahocagil, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Kadir Kılıç, Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Mahmut Demir, Hamamözü Kaymakamı ve Belediye Başkanı, Hamit Kaplan’ın oğlu Atilla Kaplan ve sporcular katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşıyla başlayan anma programı kuranı kerim tilavetinin okunmasıyla devam etti.

Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Mahmut Demir, “175 kez milli mayoyu giymiş, çalışkanlığı, azmi, efendiliği ve spor ahlakı ile Türk güreşinde bir ekol olmuştur. Bizim başarımızda Hamit Kaplan isminin de büyük katkısı vardır. Geçen yüzyılda ağır siklette 2 tane dünya ve olimpiyat şampiyonu çıktı, ne mutlu ki ikisi de Amasya’dan çıktı." dedi.

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, “Türk sporunun önemli bir değerini bugün bu gün mezarı başında andık. Genç sporcularımız için önemli bir değer ve rol modeldir. Kendisine Allahtan rahmet diliyoruz” dedi.

Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, “Büyük bir spor adamını kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Bugün ölümünün 44. yıl dönümü, şampiyon Hamit Kaplan genç sporcularımız için önemli bir rol modeldir. Allahtan rahmet diliyorum” diye konuştu.

Anma programının ardından devlet erkanı, siyasiler ve sporcular Hamit Kaplan için hazırlanan müze evi gezdi.

Kaynak:TRTSPOR

Sıradaki Haber
Buz Pateni Türkiye Şampiyonası sona erdi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz