Diğer Sporlar

Hedef Rio'nun kapısını aralamak

22 Aralık 2015 Salı 11:32 - Son Güncelleme 22 Aralık 2015 Salı 09:35

Okçuluk Federasyonu Başkanı Topaloğlu, "Tek hedefimiz olimpiyatlara gitmek" dedi

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, olimpiyatların kapısını aralamak için sıkı çalıştıklarını belirterek, "Takım olarak olmasa bile ferdi olarak madalya kazanma şansımızın olduğunu düşünüyorum" dedi.

Topaloğlu, ilk kampı 8 bayan, 8 erkek sporcuyla yaptıklarını ve mart ayından itibaren takımdaki sporcu sayısının 3'e düşeceğini söyledi.

Okçuluk için Antalya'nın ikliminin çok uygun olduğunu ve kampları burada gerçekleştirdiklerini anlatan Topaloğlu, "Olimpiyatların kapısını aralamak istiyoruz, o nedenle bütün çalışmalarımız, programlarımız buna yönelik. Tek hedefimiz olimpiyatlara gitmek" dedi.

2016'da Brezilya'da düzenlenecek Rio Olimpiyatları'na sıkı hazırlandıklarını belirten Topaloğlu, olimpiyatlara katılabilmek için kota müsabakaları olacağını kaydetti.

İlk dünya şampiyonası müsabakasının gelecek mayıs ayı sonunda İngiltere'de, ikincisinin ise haziran başında Antalya'da gerçekleştirileceğine dikkati çeken Topaloğlu, "Bu müsabakalarda sporcularımız olimpiyat kotası almak için mücadele edecek. Bir bayan ve bir erkek sporcudan kota bekliyoruz. Dünya Kupası yarışlarında da takım kotası bekliyoruz. Ülkemizi Brezilya'da, Rio'da temsil edecek okçularımız belirlenecek" diye konuştu.

"Olimpiyatlar için mutlaka kotayı alacağız"

Okçuluk Milli Takımının teknik sorumlusu antrenör Göktuğ Ergin de çok sıkı çalıştıklarını, iki önemli sınavdan geçeceklerini söyledi.

Zamanın kısa olduğunu ve performans çalışmalarını artırdıklarını vurgulayan Ergin, "Olimpiyatlar için mutlaka kotayı alacağız, bunu başarabilecek güçteyiz. Sıkı çalışıyoruz, ilk kez antrenman yöntemlerimizi değiştirdik. Daha önce antrenmanlarımızı zaman ve mekan olarak farklı yerlerde yapıyorduk. Şimdi ise hem dayanıklılığı hem kuvveti hem de spor antrenmanlarını bir araya getirip, karma antrenman gerçekleştiriyoruz" şeklinde görüş belirtti.

Sıradaki Haber
Şampiyon sporcu hedef büyüttü
Yükleniyor lütfen bekleyiniz