Diğer Sporlar

Dünya Okçuluk Şampiyonası Antalya'da başlıyor

27 Eylül 2013 Cuma 14:00 - Son Güncelleme 10 Ekim 2013 Perşembe 23:45

47. Açıkhava Büyükler Dünya Okçuluk Şampiyonası, yarın gerçekleştirilecek resmi antrenmanlarla başlayacak.

Sıralama atışları 29 Eylül 2013 Pazar günü Belek'te yapılacak şampiyonaya 77 ülkeden 448 sporcu katılıyor. Türkiye'nin 6 bayan ve 6 erkek sporcu ile katılacağı yarışmada dünyanın en ünlü okçularının yanında birçok olimpiyat ve dünya şampiyonu sporcu da mücadele edecek.

29 Eylül-1 Ekim tarihlerinde sıralama atışlarının ardından 2, 3, 4 Ekim tarihlerinde yapılacak bireysel ve takım elemeleri ile devam edecek şampiyona, 5-6 Ekim'de Belek Halk Plajı'nda gerçekleştirilecek finallerle sona erecek.

Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, yaptığı açıklamada, şampiyonanın 20 yıl aradan sonra yine Antalya'da düzenlendiğini söyledi.

Şampiyonanın final bölümünün plajdaki platformla daha farklı bir konseptte yapılacağını ifade eden Topaloğlu, şöyle konuştu:

"Dünya okçuluğunun önemli isimlerini Antalya'da konuk edeceğiz. Şampiyona için uzun bir hazırlık dönemi geçirdik. Artık dünya okçuluğunun kalbi Antalya'da atacak. Yoğun bir katılım var. Madalya için rekabetin yüksek olacağı güzel bir şampiyona olacak. Yarışacaklar arasında elit sporcuların yanı sıra 2016 Rio Olimpiyatları'na katılma yolunda umut vaat eden isimler de bulunuyor. Birçok yönüyle izlemesi keyifli bir şampiyonaya tanıklık edeceğiz."

Dünya Okçuluk Federasyonu Kongresi başladı

Bu arada 50. Dünya Okçuluk Federasyonu Kongresi, Belek'teki Xanadu Resort Hotel'de başladı.

Kongrede bugün sporcu, idareci, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), televizyon yayınları ve okçulukla ilgili diğer konular görüşülecek. Öne çıkan konular arasında dünya şampiyonasındaki sıralama atışları yer alıyor.

Kongrede takım ve karışık takım set sisteminin yürütülmesi, olimpik ve makaralı yaylarda salon ve açıkhava farklılıklarının uyumlu hale getirilmesi, bedensel engelliler okçuluğundaki kurallarda kategorileri değiştirmek ve daha rekabet edilebilir hale getirme konuları ele alınacak.

Ayrıca, stratejik planlama, yarışma sunumu, gelişim programları ve medya da görüşülecek.

Kongrede yarın ise başkanlık seçimi gerçekleştirilecek. Dünya Okçuluk Federasyonu Başkanı ve IOC üyesi Prof. Dr. Uğur Erdener, kongrede tek aday olarak katılacak.

Kongrede ayrıca kadınların okçuluğa teşvik edilmelerine yönelik çalışma ve destekleyicilerine ödül de verilecek. 

Sıradaki Haber
Okçuluğa "Güney Kore" modeli geliyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz