Diğer Sporlar

"Genel kurul tarihinin yanlış olduğunu düşünüyorum"

12 Haziran 2018 Salı 15:00 - Son Güncelleme 12 Haziran 2018 Salı 15:02

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı İsa Tamer Çelik, federasyonun seçimli genel kurulunun 19 Haziran Salı günü yapılacağını hatırlatarak, "Genel kurul tarihinin yanlış olduğunu düşünüyorum." dedi. 

Çelik, genel kurul süreciyle ilgili  yaptığı açıklamada, göreve devam etmeleri durumunda yarım kalan projelerini tamamlayacaklarını söyledi. 

5 sene önce açılan bir davanın sonuçlandığını ve tüzüğün yeniden yazılması gerektiğine dikkati çeken Çelik, "Sezonun ortasında seçim yapılmayacağını herkesin bilmesi lazım. Şu anda federasyonun bir tüzüğü yok. Tüzüğü olmayan federasyon mu olur. Tüzükle ilgili çalışmalarımız da seçim nedeniyle sekteye uğradı. Bu şartlarda yapılacak genel kurula bir delegenin itiraz etmesi, bu genel kurulun da iptaline yol açabilir." diye konuştu. 

Delegelerin yüzde 40'ının imza toplamasıyla genel kurula gidildiğine dikkati çeken Çelik, "Seçimli genel kurulun, sezon bittikten sonra kasım ayında yapılması doğrusuydu. Ben, 3 kulübü bulunan ve triatlona katkı vermeye çalışan bir insanım. Yarım kalan birçok işimiz var. Örneğin Gençlik Olimpiyatları'na en az 1 erkek ve 1 kadın sporcu göndermek istiyoruz. Çocukları da bu doğrultuda hazırlıyoruz fakat seçim süreci herkesin konsantrasyonunun dağılmasına neden oldu." değerlendirmesinde bulundu. 

- Seçim süreci 

Ankara 22. Asliye Hukuk Mahkemesi, 19 Aralık 2017'de, Türkiye Triatlon Federasyonunun 5 Kasım 2012'deki genel kurulunu iptal etmişti. 

Söz konusu genel kurulda yeterli imza toplayamadığı gerekçesiyle aday yapılmayan Kenan Çatalbaş'ın, seçimin iptaline ilişkin açtığı davada, mahkeme genel kurulun usul ve kanuna uygun gerçekleştirilmediğini belirleyerek toplantıda alınan kararların iptaline karar vermişti. 

Sıradaki Haber
Bilardoda çifte şampiyonluk
Yükleniyor lütfen bekleyiniz