Diğer Sporlar

Milli okçuların olimpiyat mesaisi başladı

15 Ocak 2014 Çarşamba 15:29 - Son Güncelleme 15 Ocak 2014 Çarşamba 15:40

Mersin'de kampa giren okçular dünya şampiyonasına ve olimpiyata hazırlanıyor.

Milli okçular, Çin'de elde edilen başarının ardından 2016 Olimpiyat Oyunları'nın hazırlıklarına başladı.

Olimpiyat oyunları öncesinde Fransa'nın Nimes kentinde 25 Şubat'ta oynanacak "Salon Dünya Şampiyonası" için de hazırlık yapan milli okçular, olimpiyat oyunlarına giden yolda bütün yarışmalardan iyi dereceyle ayrılmak istiyor. Macit Özcan Spor Tesisleri'nde kampa giren milli okçuların antrenörü Natalia Nasaridze, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hedeflerinin 2015'te oynanacak dünya şampiyonasında en iyi dereceyi almak olduğunu belirtti.

Nasaridze, Mersin'de bulunma sebeplerinin 2016 Olimpiyat Oyunları'na hazırlık olduğunu ifade ederek, olimpiyat yolunda ilerlerken 2015 Dünya Kupası'nda kendilerini göstermeleri gerektiğini dile getirdi. Dünya kupasında iyi dereceler alınırsa 2016 olimpiyatlarına katılmaya hak kazanacaklarını ifade eden Nasaridze, yer aldıkları takdirde olimpiyatlarda mümkün olanın en iyisini yapacaklarını kaydetti.

Çin'de yapılan dünya kupasında makaralı yayda genç takımın dünya şampiyonu olduğunu hatırlatan Makaralı Yaylar Milli Takım Antrenörü Emre Özdemir ise "Sporcularımız, şampiyonluğun verdiği moralle Fransa'nın Nimes kentinde 25 Şubat'ta oynanacak 'Salon Dünya Şampiyonası'na tam bir moral ve heyecanla hazırlanıyor. İnşallah sporcularımız tekrar dünya şampiyonluğunu ülkemize getirmek için ellerinden gelen gayreti göstereceklerdir" diye konuştu.

Mersin'deki kamplarının 13 gün süreceğini ifade eden Özdemir, "Macit Özcan Spor Tesisleri'nde kampımıza ara vermeden devam edeceğiz. İklim şartları şimdiki gibi olursa bir sonraki kamplarımızı da Mersin'de yapmayı planlıyoruz. 28 erkek ve 25 kadın sporcumuzun katıldığı kampımız 22 Ocak'ta sona erecek" dedi.

Klasik Yay Genç Milli Takım Antrenörü Esen Dönmez de takım olarak çok güzel bir atmosferde hazırlık yaptıklarını söyledi.

Fransa'da oynanacak şampiyona için takımlarından beklentilerinin yüksek olduğunu vurgulayan Dönmez, "Güçlü performansa sahip olan takımımız var. Bu takımla yapacağımız antrenmanlarla ülkemize daha iyi seviyeler getireceğimize inanıyorum" dedi.

Etiketler : kampMersinOkçuluk
Sıradaki Haber
Dondurucu soğukta cirit
Yükleniyor lütfen bekleyiniz