Diğer Sporlar

Okçular hedefe kilitlendi

31 Aralık 2014 Çarşamba 11:07 - Son Güncelleme 31 Aralık 2014 Çarşamba 11:09

16 sporcunun hedefi, 2016 Rio Olimpiyatlarına kota almak...

Antalya'da kamp yapan 16 okçu, 2016 Rio Olimpiyatları'na kota alabilmek için temmuz ayındaki Dünya Şampiyonasına sıkı bir tempoyla çalışıyor.

Kasım ayında başladıkları antrenmana dün ara veren 6 antrenör 16 sporcu, 8 günlük aradan sonra 7 Ocak'ta yeniden çalışmalara başlayacak. Gün boyu sıkı bir antrenman yapan okçuların hedefi, 2016 Rio Olimpiyatları'na katılabilmek.

Türkiye Okçuluk Milli Takım Antrenörü Göktuğ Ergin, 2015 yılının kendileri için çok yoğun geçeceğini söyledi. Bu doğrultuda Türkiye Şampiyonası'nda ilk 8'de yer alan sporcuları bir araya getirerek, kasım ayında kampa girdiklerini dile getiren Ergin, fiziksel ve kondisyon olarak dayanıklılık ve kuvvet gelişimlerini sağlamaya çalıştıklarını belirtti.

Uluslararası yarışma takviminin mart ayında başlayacağını anlatan Ergin, Yunanistan'da düzenlenecek Avrupa Oyunları'na takım halinde katılabilmek için kota yarışmasına çıkacaklarını bildirdi. Şu anda bir erkek ve bir kadın sporcuyla Avrupa Oyunları'na katılmayı garantilediklerini söyleyen Ergin, takım halinde katılabilmelerinin Yunanistan'daki yarışmanın sonuçlarına bağlı olduğunu ifade etti.

Haziran ayında ilk defa organize edilen Avrupa Oyunları'na katılarak Türkiye'yi temsil edeceklerini belirten Ergin, "Avrupa Oyunları'nda madalya kazanmak ve Türk okçuluğunu hakettiği yere taşımak istiyoruz" dedi.

- Asıl hedef Dünya Şampiyonası

Kendileri için en önemli müsabakanın temmuz ayında Danimarka'da yapılacak Dünya Şampiyonası olduğunu vurgulayan Göktuğ Ergin, "Dünya Şampiyonası'nda 53 takım arasından sıyrılıp olimpiyat kotası, vizesi kazanmak istiyoruz. Bayan ve erkek takımlarımız dünya sıralamasında ilk 16'nın içindeler, bu seviyeyi biraz daha yukarıya çekmek lazım. Bunun için de yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Sporcularımız yoruluyorlar ama bir hedef uğruna olduğunu bildikleri için herkes hayatından memnun" diye konuştu.

Yoğun bir kamp dönemi yaşadıklarını anlatan Ergin, 7 ila 21 Ocak'ta Antalya'da ikinci kampa gireceklerini bildirdi.

- Okçuluk, parlak dönemini yaşıyor

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu da, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son 2 yıldır Türk okçuluğunun çok ciddi bir gelişme kaydettiğini söyledi. Son 2 yılda kulüp sayısının 200'e çıktığını dile getiren Topaloğlu, "Lisanslı sporcu sayımız 6 binlere ulaştı, antrenör sayımız 300'e çıktı. Okçuluğun yapıldığı iller 20'lerden 56'lara geldi, bu sonuçlar iyi yolda olduğumuzu gösteriyor" dedi.

Türk okçuluğunun başarısını yurt dışındaki müsabakalarla taçlandırmak istediklerini belirten Topaloğlu, Avrupa Oyunları ile Dünya Şampiyonası'nı önemsediklerini bildirdi.

Okçuluğun başarısında federasyonun çalışmalarının ve Gençlik Spor Bakanlığının desteklerinin etkin rol oynadığını savunan Topaloğlu, okullarda çocukların okçuluğa yönlendirildiğini ve her geçen gün okçuluğa ilginin arttığını kaydetti.

Okçuluğun bir denge sporu olduğunu anlatan Başkan Topaloğlu, dikkat dağınıklığı problemi olan çocuklar için okçuluğun ideal bir spor olduğunu ifade etti. Abdullah Topaloğlu, okçulukla ilgilenmek isteyenlerin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerine başvurmalarını istedi. 

Sıradaki Haber
Salon Federasyon Kupası tamamlandı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz