Diğer Sporlar

Oklar hedefe ulaştı

29 Aralık 2016 Perşembe 16:53 - Son Güncelleme 29 Aralık 2016 Perşembe 14:17

Toplaoğlu: "Türk okçuluğu 2016 yılında hedeflerine ulaşmıştır, başarılı olmuştur ama yeterli mi, değil."

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, 2016 yılında hedeflerine ulaştıklarını, yeni yılda daha büyük başarılar hedeflediklerini söyledi.

Topaloğlu, AA'ya 2016 yılını değerlendirerek, 2017 hedeflerini anlattı. Topaloğlu, "Türk okçuluğu 2016 yılında hedeflerine ulaşmıştır, başarılı olmuştur ama yeterli mi, değil." dedi.

Okçuluk adına önemli bir yılı geride bıraktıklarını belirten Topaloğlu, "Başlattığımız altyapı çalışmalarının bu yıl meyve vermeye başladığını gördük." ifadesini kullandı.

2016 Rio Olimpiyatları'na Mete Gazoz ve Yasemin Ecem Anagöz'le katılmayı başardıklarını, bu iki sporcunun Türkiye'de okçuluğun sembolü olduğunu dile getiren Toplaoğlu, "Bu popülerlik sayesinde ciddi bir ivme kazandık. Mete ve Yasemin'in çok genç ve sempatik olmaları, ikisinin de genç yaşlarına rağmen birer tur atlamaları, Türk halkında büyük sempati uyandırdı. Sonuçta şunu gördük; altyapıya önem verdiğiniz zaman bunun karşılığını her koşulda alıyorsunuz." değerlendirmesinde bulundu.

2016 yılının vermiş olduğu tecrübeyle 2020 Tokyo ve 2024'ün çalışmalarına başladıklarını anlatan Topaloğlu, "Artık şunu görüyoruz ki olimpiyatlara 4 yıllık değil 8 yıllık bir hazırlık yapmak gerekiyor. Mutlaka 2 olimpiyat öncesinden hazırlık yapmalı ki bu yetiştirdiğiniz çocuklar, 2. olimpiyata yetişsinler. 12-13 yaşında aldığımız çocuklar ancak 2. olimpiyatta o olgunluğa erişebiliyorlar. Tecrübe bakımından daha iyi neticeler alınıyor." ifadelerini kullandı.

2016'da bir çok ilki yaşadıklarını belirten Topaloğlu, şöyle konuştu:

"Bunların en önemlilerinden biri Antalya'daki Dünya Kupası yarışmalarında makaralı yayda 2 sporcumuzun finalde karşılaşmasıydı. Dünya devlerini geride bırakarak, 85 ülke içinde finalde 2 Türk yarıştı ve biri altın, diğeri gümüş madalya aldı. Bu çok sevindiriciydi, Türk okçuluğunun prestiji açısından çok önemliydi. Öte yandan Ankara'da yaptığımız Salon Dünya Şampiyonası, gelmiş geçmiş en iyi salon organizasyonu olarak nitelendirildi. Sporcularımız ferdi olarak dereceler elde etti. Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach'ın katılımı, şampiyonayı ayrı bir yere taşıdı. Bu da Türkiye'nin organizasyon kabiliyetinin görülmesi bakımından çok önemliydi."

"Fransa'ya tam takım katılacağız"

Dünya klasmanına bakıldığında ilk 10'da makaralı yayda 2, olimpik yayda da 1 Türk okçunun yer aldığını vurgulayan Topaloğlu, "Türk okçuluğu 2016 yılında hedeflerine ulaşmıştır, başarılı olmuştur ama yeterli mi, değil. Hiçbir zaman yeterli olmayacak." dedi.

Bugünden itibaren 2024'ü hedeflediklerini anlatan Topaloğlu, "2020 Tokyo'nun çalışmaları zaten başladı. Artık planlamamızı 8 yıl üzerinden yapıyoruz. 30 Ocak 2017'de Antalya'da başlayacak milli takım kamplarında, 2020 Tokyo ve 2024'ün startını vermiş olacağız." ifadelerini kullandı.

Gelecek yıl için yarışma takviminin önemine değinen Topaloğlu, şöyle devam etti:

"Hem gençlerde hem de büyüklerde Dünya Şampiyonası var. Yine Dünya Kupası'nda yarışacağız. Salon Avrupa Şampiyonası'nda mücadele vereceğiz. Mart ayında Fransa'da yapılacak şampiyonaya ilk kez, 8 kategoride 24 sporcuyla yani tam takım olarak katılacağız. Sporcularımız tüm kategorilerde barajları geçtiler. Oradan çok iyi sonuçlarla döneceğimize inanıyorum. Bu gösteriyor ki artık Türk okçuluğu, Avrupa ve dünyada söz sahibi olacak."

Sıradaki Haber
Tüm yarışlar iptal
Yükleniyor lütfen bekleyiniz