Diğer Sporlar

Türkiye'ye ilki yaşattı

10 Kasım 2015 Salı 11:29 - Son Güncelleme 10 Kasım 2015 Salı 11:31

Türk sporcu olarak tarihe geçen Demir Elmaağaçlı zirveyi hadefliyor.

Okçuluk Dünya Kupası'nda makaralı yay kategorisinde ilk altın madalya kazanan Türk sporcu olarak tarihe geçen Demir Elmaağaçlı, dünya sıralamasında zirveyi hedefliyor.

Çocukluğunda amcasının yay takımı hediye etmesiyle okçuluğa başlayan 25 yaşındaki milli sporcu Demir Elmaağaçlı, Meksika'nın başkenti Mexico City'de gerçekleştirilen finallerde altın madalyaya uzanırken, Türkiye'ye de bir ilki yaşattı.

Demir, yaptığı açıklamada, okçuluğa 2002 yılında başladığını, 2007 yılından itibaren de milli takımda mücadele verdiğini söyledi.

Amatör olarak bir süre okçulukla ilgilendikten sonra lisanslı sporcu olmak için bir kulübe gittiğini anlatan Elmaağaçlı, "Okçuluğa amcamın yay almasıyla başladım. Amcam tesadüfen bir otelde okçulukla tanışmış ve okçuluk malzemelerini bana getirdi. Bu spora hiç teknik bilgi almadan kendi bağımızda başladım. Bağda okçuluk yaparken hedef bize çok büyük geliyordu, hedefi ortasından vurmak mükemmel bir şeydi. O zaman hayal olanlar şimdi gerçeğe dönüştü" diye konuştu.

Türkiye'ye ilki yaşattı

Demir Elmaağaçlı, dünya kupası ayaklarında puan alıp ilk sekiz sporcu arasına girerek, finallere katılma hakkı elde eden ilk Türk sporcu olduğunu belirtti.

Türkiye'nin ilk kez temsil hakkı aldığı bir finalde birincilik kürsüsüne çıkmayı başardığını vurgulayan Demir, şunları kaydetti:

"Madalya kazanmayı kesinlikle beklemiyordum. Hedefim her zaman birinci olmak ama bunu gerçekleştirmek bambaşka bir duygu. Bunu gerçekleştirdiğim için çok mutluyum. Çok zor şartlarda, çok zor imkanlarda buralara kadar geldik. Ben yıllardır emek veriyorum. Daha önce 2008 yılında yaklaşmıştım, gençlerde dünya ikincisi oldum. Hedefim hep birinci olmaktı. Birinci olmayı elbet birçok sporcu istiyordur ama başarmak zor. Okçulukta daha önce derece yapan sporcu yoktu. Onun için bunu başarmak daha büyük sorumluluk oluyor."

"Hedefim dünya sıralamasında birinci olmak"

Türkiye'de 50'ye yakın altın, gümüş ve bronz madalya kazandığını, hedefinin dünya sıralamasında zirveye çıkmak olduğunu aktaran Elmaağaçlı, sözlerini şöyle tamamladı:

"Şu an 10 Türkiye rekorum var. Kendi kategorimde kıramadığım birkaç rekor var onları da egale etmişliğim var. Hedefim dünya sıralamasında birinci olmak. Bunun için birkaç defa daha dünya derecesi elde etmek gerekiyor. Bu hedefime yakın sayılırım. Kendime çok inanıyorum, performansım şu an en iyi seviyede. İnşallah ilerleyen yıllarda da dünya sıralamasında birinci olurum."

Milli sporcu, makaralı yay kategorisinde dünya sıralamasında 7. durumda bulunuyor.

Sıradaki Haber
"Okçuluk konsantrasyon sağlar"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz