Diğer Sporlar

Üç yıla 21 madalya ve 7 kupa sığdırdı

05 Haziran 2014 Perşembe 12:14 - Son Güncelleme 05 Haziran 2014 Perşembe 12:32

Serdağ Kandıra, 3 yılda 21 madalya ve 7 kupa kazandı.

Atıcılık sporu için Kayseri'de poligon olmadığı için başka kentlerde antrenman yapmak zorunda kalan Serdağ Kandıra, 3 yılda 21 madalya ve 7 kupa kazandı.

20 yaşındaki Kandıra, yaptığı açıklamada, Melikşah Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1. sınıf öğrencisi olduğunu ve yaklaşık 3 yıldır profesyonel anlamda atıcılık sporuyla ilgilendiğini söyledi.

Spora tavsiye üzerine başladığını dile getiren Kandıra, "Atıcılık sporunu annemin arkadaşı önerdi. Gittim, denedim hoşuma gitti. Çok sevdim, devam ettim. Bunun sonucunda başarılar geldi ve bırakamadım. Bayan olmam nedeniyle çevremdekiler bu spora devam etmeme şaşırıyor" diye konuştu.

Antrenman için 10 bin kilometre yol

Mersin'in Erdemli ilçesinde 26 Mayıs-1 Haziran tarihlerinde düzenlenen 2014 Trap-Double Trap ve Skeet Türkiye Şampiyonası'nda genç bayanlar kategorisinde altın madalya kazandığını belirten Kandıra, şunları kaydetti:

"15 genç bayan arasında birinci oldum. Antrenman yapmak benim için gerçekten çok zor oldu. Çünkü Kayseri'de atış poligonu olmadığı için sürekli şehir dışına gitmek zorunda kaldım. Haftanın 3 günü Kahramanmaraş'ta çalışmalarımı sürdürdüm. Yaklaşık 2 aydır her hafta gidip geldim. Yarışlara hazırlık için Kahramanmaraş'a 10 bin kilometre gidiş-geliş yaptım. Derslerim açısından zor oluyordu ama çok çalışarak okulumu da ihmal etmedim."

Mersin'de 21. madalyasına ulaştığını dile getiren Kandıra, "3 senede girdiğim bütün şampiyonalarda hiç kürsüden inmedim hep madalya ya da kupa kazandım. Bu süre zarfında 21 madalya 7 kupa kazandım. İnşallah spor hayatım boyunca daha çok madalya ve kupa kazanmak için yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdüreceğim" ifadelerini kullandı.

Şampiyona için final sınavlarına giremeyecek

Macaristan'da yaklaşık 15 gün sonra başlayacak Avrupa Şampiyonasında da derece hedeflediğini dile getiren Kandıra, "Şimdi önümde Avrupa Şampiyonası var. Her zaman hedefimde birinci olmak var. Büyükler kategorisine geçince olimpiyatlarda da ülkemi başarıyla temsil etmek istiyorum. Bu şampiyona için okulumda final sınavlarına giremeyeceğim. Derslerimi daha sonra bütünleme sınavıyla vermeyi düşünüyorum. Benim için zor olacak ama başaracağıma inanıyorum" diye konuştu.

Kandıra, 2016 Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye adına yarışmayı çok istediğini belirterek, olimpiyatlara katılmak için çok çalışacağını da sözlerine ekledi.

Kandıra'nın babası Osman ve annesi Fatma Kandıra da çocuklarının başarılarıyla gurur duyduklarını, her zaman desteklemeye devam edeceklerini kaydetti.

AA

Sıradaki Haber
THY'nin okçuluğa desteği sürüyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz