Kategoriler
Futbol
Detay
Basketbol
Voleybol
Motor Sporları
Tenis
Diğer Sporlar
EURO-2024
2026 Dünya Kupası
2024 Paris Olimpiyat Oyunları
Video Galeri
Diğer Sporlar

Hedefleri Türkiye'yi eskrimle tanıştırmak

21 Eylül 2015 Pazartesi 12:25

Türkiye Eskrim Federasyonu, eskrimi tüm Türkiye'ye yaymayı hedefliyor.

Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanı Murat Atalı, katıldıkları şampiyonalarda büyük başarılar elde etmek istediklerini, bu başarılar aracılığıyla da eskrimi Türkiye'nin her tarafına duyurmayı amaçladıklarını söyledi.

Atalı, Mersin'de gerçekleştirdikleri Türkiye Gençler Şampiyonası'nda 3 branşta çok sayıda sporcunun yarıştığını, şampiyona sayesinde sporcuları yakından görme fırsatı yakaladıklarını belirtti.

Eskrimde büyük hedefler koyduklarını ancak dünya arenasına çıkıldığında başarı sağlamanın çok zor olduğunu aktaran Atalı, şöyle devam etti:

"Gerçekçi olmak durumundayız. Dünya arenasına çıktığınızda performansla sonuç alabiliyorsunuz. Ciddi bir hazırlığı, ön çalışmayı gerektiriyor. Uluslararası başarılar hiçbir zaman tesadüflere bağlı değildir. Biz de bu arenada yer almak için son yıllarda ciddi atılımlar yaptık ve iyi başarı sağladık."

Atalı, en yakın hedefin 2016 Rio Olimpiyatları olduğunu, 3 sporcuyla olimpiyatlara katılmayı umut ettiklerini ve olimpiyat kotalarını geçmeye çok yakın olduklarını kaydetti.

"En büyük tanıtım başarıyla sağlanıyor"

Tüm Türkiye'ye eskrimi yaymak istediklerini dile getiren Atalı, "Tanıtım aslında başarıyla oluyor. Eğer çalışmanız neticesinde bir başarı elde ediyorsanız hele ki bu uluslararası başarıysa tanıtım bununla yapılıyor. Reklamla, anlatımla falan olmuyor. En büyük tanıtım başarıyla sağlanıyor. Biz de bu başarıları sağlayıp, eskrimin gerçek manada tanıtımını yapacağız" diye konuştu.

Atalı, federasyon olarak 42 ilde temsilciliklerinin olduğunu, bunu daha fazla ile yaymak için çalışmalarına devam ettiklerini sözlerine ekledi.

Etiketler: EskrimMurat AtalıTürkiye Eskrim Federasyonu