Diğer Sporlar

Amasya'da şampiyonlar belli oldu

24 Haziran 2022 Cuma 13:33 - Son Güncelleme 24 Haziran 2022 Cuma 17:11  |  Kaynak : TRT SPOR

Amasya'da yapılan Mini Mini Hentbol Türkiye Şampiyonası'nda kızlarda Amasya Atatürk Lisesi Gençlik Spor Kulübü, erkeklerde ise Batman Gençlik Spor Kulübü şampiyonluk sevinci yaşadı.

Amasya Kapalı Spor Salonunda 22-24 Haziran tarihleri arasında yapılan Mini Mini Hentbol Türkiye Şampiyonası tamamlandı.

9-10 yaşında 5 erkek, 6 kız takımının katıldığı şampiyonada 150 sporcu kıyasıya mücadele etti. Kızlar finalinde Amasya Atatürk Lisesi Gençlik Spor Kulübü, Turhal M. Akif İlk Öğretim Okulu Spor Kulübünü yenerek şampiyon oldu. Erkeklerde ise Batman Gençlik Spor, Van Erekbeşyıldız'ı yenerek mutlu sona ulaştı.

Karşılaşmaların ardından takımlara madalyaları ve kupaları verildi.

Şampiyonayı değerlendiren Türkiye Hentbol Federasyonu Alt Yapı Sorumlusu Mustafa Gödek, şunları söyledi:

“Organizasyon çok başarılı geçti, hedefini bulduğunu düşünüyorum. Bu çocukları küçük yaşta alıp eğitmek, buralarda müsabakalarını takip etmek, bunların sporsal yarışmalarını desteklemek tabi ki çok önemli. Biz hentbolda uluslararası platformlardaki kaliteyi yakalamak istiyoruz. Oradaki kaliteyi yakalamak için de bu yaş gruplarına çok dikkat etmemiz lazım, çok emek harcamamız lazım. Buraya gelen bütün antrenörlere, bütün kulüplere ben çok teşekkür ediyorum ama bunların gelme zorluklarının da farkındayım. Bu sene katılım istediğimiz şekilde olmadı. Bu kulüpler gelirleri yok, açık söyleyeyim. Bu kulüplerin çoğu okul kulübü. Bunların hiçbir ödeneği yok. Kendi çabalarıyla, gayretleriyle buraya geliyorlar. Bu çocuklara biz para harcamalıyız, bu çocuklar bizim geleceğimiz, umudumuz. Maddi yönden desteklememiz lazım diye düşünüyorum.” 

Sıradaki Haber
Kadın milli hentbolcuların hedefi altın madalya
Yükleniyor lütfen bekleyiniz