Diğer Sporlar

Beşiktaş Mogaz, Avrupa'da iddialı

10 Ekim 2016 Pazartesi 13:09 - Son Güncelleme 10 Ekim 2016 Pazartesi 10:14

Beşiktaş Mogaz, VELUX EHF Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon geçen sezona göre daha iyi bir performans sergiledi.

Hentbolda VELUX EHF Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda 3 maçta birer galibiyet, beraberlik ve yenilgi yaşayan Beşiktaş Mogaz, bu sezon gruptan çıkarak Avrupa arenasında kendi adına bir ilke imza atmak istiyor.

Erkekler Süper Lig'de elde ettiği şampiyonluklarla Türk hentboluna damgasını vuran siyah-beyazlı takım, Avrupa'da da kalıcı başarılarla çıtayı yükseltmeye çalışıyor.

Tarihinde ilk Şampiyonlar Ligi deneyimini 2014-2015'te yaşayan Beşiktaş Mogaz, ilk 2 sezondaki grup mücadelesinde istediği başarıları elde edemedi. Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk yılında 10 maçta sadece bir galibiyet elde eden siyah-beyazlı takım, 9 yenilgi aldı.

Beşiktaş Mogaz, geçen sezon (2015-2016) da VELUX EHF Şampiyonlar Ligi'nde başarısız sonuçlar aldı. Grupta 14 karşılaşmaya çıkan siyah-beyazlılar, sadece bir kez kazandı. 13 maçtan mağlup ayrılan Beşiktaş Mogaz, 2 puanla grup sonuncusu oldu ve Avrupa mücadelesini tamamladı.

Bu sezon, şimdiden daha iyi performans sergiledi

Bu sezon tarihinde üçüncü kez VELUX EHF Şampiyonlar Ligi'nde yer alan Beşiktaş Mogaz, grupta çıktığı 3 maçta şimdiden geçmiş yıllara göre daha iyi sonuçlara imza attı.

Grubundaki ilk maçında Portekiz temsilcisi ABC/UMinho'yu sahasında 33-31 yenen Beşiktaş Mogaz, ikinci karşılaşmasında deplasmanda Fransa'nın HBC Nantes ekibine 33-19 mağlup oldu. Siyah-beyazlı ekip, D Grubu'ndaki üçüncü mücadelesinde ise Romanya'nın Dinamo Bükreş takımıyla 26-26 berabere kaldı.

Karacan: "Beşiktaş'ın hedefi büyük"

Beşiktaş Kulübü Amatör Şubelerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Karacan, kulübün imkanları doğrultusunda en iyi kadroyu kurmaya çalıştıklarını belirterek, "Hedefimiz Şampiyonlar Ligi'nde ilk iki sırada yer alarak gruptan çıkmak." dedi.

Teknik kadronun ve oyuncuların başarı için çok istekli olduğunu vurgulayan Karacan, "Dinamo Bükreş maçında hakemler biraz daha dikkatli olsaydı Romanya'dan galibiyetle gelebilirdik. Yine de dış sahada alınan beraberlik önemli. Bu hafta Şampiyonlar Ligi'nde Motor Zaporozhye ile karşılaşacağız. Kazandığımız takdirde grupta avantajlı duruma geçeceğiz. Hentbolseverlerden ricamız, bizi desteklesinler. İzmit'teki taraftarlarımız maçlarımıza gelsin ve takıma desteklerini versinler." diye konuştu.

Sıradaki Haber
Beşiktaş, Devler Ligi maçında berabare
Yükleniyor lütfen bekleyiniz