Diğer Sporlar

Hentbolda tarihi başarı

15 Mart 2015 Pazar 12:00 - Son Güncelleme 15 Mart 2015 Pazar 12:23

Muratpaşa Belediyespor, tarihi bir başarıya imza attı.

Türk hentbolunda Avrupa Hentbol Federasyonu Kupası'nda (EHF) yarı finale yükselen ilk Türk takımı olan Muratpaşa Belediyespor, tarihi bir başarıya imza attı.

Geçen yılın şampiyonu olmasına karşın sezon başında tesislerinin yetersiz olması nedeniyle Avrupa Hentbol Federasyonu tarafından Şampiyonlar Ligi'ne alınmayan "Paşanın Melekleri", Avrupa macerasına EHF'de başladı.

Mavi-beyazlılar, kura çekimi sonucunda kupaya direkt üçüncü turdan katılmaya hak kazandı. Üçüncü turda ise Faroe Adalar'ından Kyndil Torshavn'ı eleyen Belçika ekibi Femina Vise ile eşleşti.

Rakibinin isteği üzerine her iki maçı da Antalya'da oynayan "Paşanın Melekleri", ilk maçı 37-20, ikinci maçı da 25-21 kazanarak 4. tura yükseldi.

İspanya lig liderini eledi

Muratpaşa Belediyespor, 4. turda İspanya lig lideri Balonmano Bera Bera takımı ile eşleşti. İspanya'da oynanan ve zorlu geçen mücadeleden 30-30 beraberlikle ayrılmayı başaran mavi-beyazlılar, Antalya'ya avantajlı bir skorla döndü.

Evinde taraftar desteği altında oynayan Antalya ekibi, rakibini 29-27 mağlup ederek Maliye Milli Piyango takımının 2011-2012 sezonunda çeyrek finalde elenmesinin ardından ilk kez Avrupa Hentbol Federasyonu Kupası'nda çeyrek finale yükselen Türk takımı olmayı başardı.

Çeyrek finalde tarihi maç

Çeyrek finalde daha önce bu kupada finale yükselme başarısı bulunan Alman ekibi Buxtehuder ile mücadele eden mavi-beyazlılar, ilk karşılaşmayı Almanya'da oynadı. Karşılaşmanın ilk yarısını 14-13 önde kapatan "Paşanın Melekleri", ikinci yarıda yapılan bireysel hatalar nedeniyle karşılaşmadan 31-25 mağlup ayrıldı.

Rövanş karşılaşmasında Süleyman Evcilmen Spor Salonu'nda bine yakın taraftarının desteğiyle rakibini ağırlayan Muratpaşa Belediyespor, karşılaşmanın ilk dakikalarından itibaren rakibine üstünlük kurdu.

Hatasız takım savunmasıyla rakibine çok az pozisyon veren Antalya temsilcisi, hızlı hücum ve organize ataklarıyla ilk yarıyı 16-6 önde kapadı. Karşılaşmanın ikinci yarısında iyi oyununu sürdüren mavi-beyazlılar, bir ara farkı 15 sayıya kadar çıkarttı. Karşılaşmanın son 5 dakikasında atağa kalkan konuk ekip, farkı 9 sayıya kadar düşürse de ev sahibi ekip, maçı 28-18 kazanmayı bildi.

Muratpaşa Belediyespor, bu sonuçla EHF'de yarı finale yükselen ilk Türk takımı oldu.

"Başarılarımız devam edecek"

Muratpaşa Belediyespor Antrenörü Birol Ünsal, yaptığı açıklamada, kupada İspanya ve Almanya'nın ekol takımlarını yenerek yarı finale yükseldiklerini, Türkiye için önemli bir başarı elde ettiklerini söyledi.

Sezon başında hiç kimsenin kendilerinden böyle bir başarı beklemediğini dile getiren Ünsal, "Yolumuza devam ediyoruz. Antalya'ya Avrupa kupasını getireceğiz. Başarılarımız devam edecek" dedi.

Ünsal, kendilerine destek olan taraftarlara ve takım yöneticilerine de teşekkür etti.

AA

Sıradaki Haber
Ardeşen Avrupa'da yarı finale yakın
Yükleniyor lütfen bekleyiniz