Diğer Sporlar

“İzlanda, Fransa ve Hırvatistan’a göre daha zayıf bir ekip”

14 Şubat 2020 Cuma 10:53 - Son Güncelleme 14 Şubat 2020 Cuma 11:02

Türkiye Hentbol Federasyonu Başkan Yardımcısı Mustafa Atak, "İzlanda’yı yenip, önümüzdeki maçlara bakmalıyız. İzlanda, Fransa ve Hırvatistan’a göre daha zayıf bir ekip" dedi.

A Milli Kadın Hentbol Takımı, Kadınlar Hentbol Şampiyoonası grup elemelerinde 29 Mart'ta İzlanda ile karşılaşacak.

2020 Kadınlar Hentbol Şampiyonası grubunda Milli takımın durumunu değerlendiren Türkiye Hentbol Federasyonu Başkan Yardımcısı Mustafa Atak, “2020 Kadınlar Hentbol Avrupa Şampiyonası grup elemeleri müsabakalarında karşılaşacağımız İzlanda ekibi grupta ki diğer iki takım Fransa ve Hırvatistan’a göre daha zayıf bir ekip. Gruptan iki takımın çıkacağı bu eleme müsabakalarında matematiksel olarak şansımız var. Fransa ve Hırvatların önünde grubu bitirebilmemiz zor gibi görünüyor. İzlanda maçının Amasya’da oynanıyor olması seyirci yönünden avantaj, iki yıl önce Almanya maçında sahayı hınca hınç doldurmuştu Amasya seyircisi. Hentbol A Milli Kadın takımımız oldukça genç ve tecrübesiz bir kadrodan oluşmakta bu müsabaka için takıma bir kaç tecrübeli oyuncunun dahil olduğunu görmekteyiz. Öncelikli olarak yakın süreçte İzlanda maçını kazanıp, gruptaki diğer müsabakalara motivasyonu yüksek bir düzeyde hazırlanmak amaç olmalıdır. Kadın milli takımlarının önümüzde ki süreçte daha çok sayıda milli müsabaka yapması ve sabırla desteklenmesi gerektiğini söyleyebilirim" dedi.

Atak, "Ülkemizin İçinde bulunduğu stratejik ve ekonomik sıkıntılardan sporun tüm branşlarının etkilendiği gibi hentbol sporumuzda olumsuz yönde etkilenmektedir. Ancak önümüzdeki yıllarda gerek kulüpler bazında gerekse milli takımlar düzeyinde ciddi yeni yapılanmalar olmakta yeni jenerasyonlar hem erkek hem kadın kategorilerinde Türk sporu adına çıkmakta olup hepimize umut vermektedir” diye konuştu. 

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Beykoz Belediyespor'un konuğu Valur
Yükleniyor lütfen bekleyiniz