Diğer Sporlar

Kadın hentboluna yeni takım

21 Ağustos 2020 Cuma 09:52 - Son Güncelleme 21 Ağustos 2020 Cuma 18:19  |  Kaynak : TRT SPOR

Hentbol Kadınlar Süper Ligi'nin yeni ekibi Konyaaltı Belediyesi oldu. Ligden çekilen Pazarspor'un hakkını alan Antalya temsilcisi, önümüzdeki sezon Süper Lig'de mücadele edecek.

Hentbol kenti Antalya, önümüzdeki yıl Kadınlar Süper Ligi'nde 2 takımla temsil edilecek. Ligde her yıl şampiyonluk parolası ile yola çıkan Muratpaşa Belediyesi'nin yanı sıra artık Konyaaltı Belediyesi de Süper Lig'de.

Konyaaltı Belediyesi, bu yıl ligden çekilen Pazarspor'un yerine ligde mücadele edecek.

"Pazarspor'a teşekkür ederiz"

Konyaaltı Belediyesi Gençlik ve Spor Komisyonu Başkan Hasan Akkoyun, "Başkanımız kız çocuklarının ve kadınlarımızın spor yapabilmesine büyük bir önem vermektedir. Biz de bu nedenlerden dolayı kadın hentbol takımını kurduk ve çalışmamıza başladık. Pazar Spor Kulübü'nün Süper Ligdeki yarışma hakkını aldık. Ve buradan da kendilerine Pazar Spor Kulübü'ne çok teşekkür ederiz" dedi.

"Birinci hedefimiz Antalya'daki genç çocukların yolunu açmak"

Turuncu-mavililer önümüzdeki sezon için genç bir kadro kurdu.

Konyaaltı Belediyesi Spor Kulübü Başantrenörü Birol Ünsal, "Gelişim kamplarına katılmış altyapıda çok önemli gelecek vadeden oyuncular var. Birinci hedefimiz Antalya'daki bu genç çocukların önünü açmak, yolunu açmak. Onlara spor yapacak hentbol oynayabilecek ortamı sağlamaktır. Onlardan açıkçası çok şey bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Hedef şampiyonluğa oynayan bir takım olmak

Konyaaltı Belediyesi, uzun vadede ligde kalıcı ve şampiyonluğa oynayan bir takım oluşturmayı hedefliyor.

Hasan Akkoyun, hedefleriyle ilgili olarak "30 sporcumuzun yaklaşık yarısından fazlası, 18 yaş altında. Bir nevi ileride A takımın iskeletini bu kız çocuklarımız oluşturacaktır. Hedeflerimiz Türkiye'nin en güçlü takımlarından biri olabilmek aynı zamanda Süper Lig'de kalıcı olabilmektir." diye konuştu.

"Hepimiz için yeni bir heyecan"

Yeni kulübün çiçeği burnunda oyuncuları da önümüzdeki sezondan umutlu. 

Hentbolculardan Halise Güneş, "Hepimiz için yeni bir heyecan. Takımca Süper Lig'de mücadele edeceğiz. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Hedeflerimiz büyük. Antalya ilimize de herkese de hayırlı uğurlu olsun" derken Melis Kılıç,  "Genç ağırlıklı bir takımız. Daha yeni bir kulübüz. Önümüzde uzun yollar var. Elimizden gelen her şeyi yapacağımıza düşünüyorum. Güzel şeyler başaracağımıza yani iyi yerlerde olacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Öğrenciler için kurulan hentbol kulübünün profesyonelliğe yolculuğu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz