Diğer Sporlar

Milli Takımın kritik sınavı

11 Ocak 2016 Pazartesi 16:23 - Son Güncelleme 11 Ocak 2016 Pazartesi 14:30

"Neyimiz var, neyimiz yok ortaya koyup Çek Cumhuriyeti maçını almak istiyoruz."

Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Başkanı Bilal Eyuboğlu, 2017 Erkekler Dünya Şampiyonası 5. Eleme Grubu'nda Çek Cumhuriyeti ile Ankara'da önemli bir maç oynayacaklarını söyledi.

Başkan Eyuboğlu, AA'ya yaptığı açıklamada, grup maçlarına başlamadan önce Çek Cumhuriyeti ile çekişeceklerini bildiklerini ve planlarını buna göre yaptıklarını belirtti. Eyuboğlu, "Ankara'da neyimiz var, neyimiz yok ortaya koyup Çek Cumhuriyeti maçını almak istiyoruz" dedi.

Belçika maçlarının da rahat geçmediğini anlatan Eyuboğlu, "Grup maçları öncesinde biz zaten Çek Cumhuriyeti ile çekişeceğimizi biliyorduk. Deplasmandaki Belçika karşılaşmasını kazanınca takımın da kendine güveni geldi. Belçika ile oynadığımız iki maçı da kazandık. Baştan hesap ettiğimiz gibi Çek Cumhuriyeti ile kafa kafaya geldik" ifadelerini kullandı.

Gruptan play off'a çıkacak takımın ikili averajla da belirlenebileceğini belirten Eyuboğlu, şöyle konuştu:

"Deplasmandaki Çek Cumhuriyeti karşılaşması final havasında geçecek. İkili averaja kalacağı için burada atacağımız gol sayısı ve yakalayacağımız fark önemli. İlk etapta galip gelmemiz önemli. Çocuklar buna inanıyor. Ankara'daki Çek Cumhuriyeti maçının iyi bir skorla geçeceğine inanıyorum. Oradaki maç, zor olacak."

Play off'ta bir gol farkla elenmişti

Türk Milli Takımı, 2003 Avrupa Hentbol Şampiyonası finallerine katılabilmek için İsviçre ile oynadığı play off müsabakasını bir golle kaybederek, elenmişti. Milliler rakibine İzmir'de 26-25 yenilirken, deplasmanda ise 27-27 berabere kalarak finallere katılma şansını yitirmişti.

Millilerin finallere katılma hakkını elde etmesi durumunda Bilal Eyuboğlu başkanlığındaki federasyon yönetim kurulu bir ilke imza atmış olacak.

THF Spor Salonu'nda 13 Ocak Çarşamba günü yapılacak Türkiye-Çek Cumhuriyeti maçı saat 19.00'da başlayacak.

Sıradaki Haber
Muratpaşa Belediyespor rövanşa bıraktı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz