Diğer Sporlar

Okan Halay: Büyük hatalar yaptık

16 Ocak 2022 Pazar 17:45 - Son Güncelleme 16 Ocak 2022 Pazar 17:47  |  Kaynak : AA

Türkiye A Milli Erkek Hentbol Takımı Başantrenör Okan Halay, 2023 Dünya Şampiyonası Avrupa Elemeleri 1. Grup'ta Yunanistan'a 28-20 yenildikleri maçta, basit hatalar yaptıklarını söyledi.

Halay, maçın ardından yaptığı açıklamada, kötü bir oyun sergilediklerini özellikle hücumda çok kötü bir performans ortaya koyduklarını belirtti.

Beklemedikleri bir mağlubiyetle grup mücadelelerini bitirdiklerini vurgulayan Halay, şöyle konuştu:

"Bu kadar kötü oyuna rağmen maçı tekrar çevirme şansına sahiptik. Kalecimiz bize öyle ya da böyle destek sağlamıştı. Maçın bize gelme noktalarında, yaptığımız çok büyük hatalar, 7 metre atışlarının kaçırılması mağlubiyeti getirdi. Basit hatalar yaptık, söyleyecek çok fazla bir şey yok. Beklemediğimiz bir sonuç oldu. Hücumda takımdan bu kadar kötü bir performans beklemiyordum. Oyuna giren çıkan tüm oyuncularımız ellerinden gelen gayreti gösterdiler ama karşı takımın kalecisi bize karşı psikolojik olarak üstünlük sağladı. 7 metre atışlarından da belli oldu. Maçın zorluk derecesi de oyuncuları ve bizi olumsuz etkiledi. 3 gün sonra yeni bir maç yeni bir serüven. Ayağa kalkmak ve mücadeleye devam etmek zorundayız."

Halay, 3 günde bir maç periyodunun kendilerini zorladığını alışık olmadıkları bir tempoyla buraya kadar geldiklerini ifade etti.

Okan Halay, oyuncu havuzunun sakatlıklar ve hastalıktan dolayı daraldığını, 16 kişilik kadroyu çıkarmak için çok zorlanacaklarını vurguladı.

Bugün de yine sakatlanan oyuncuların olduğunu aktaran Halay, şunları kaydetti:

"Milli takımız, bir şekilde 16 kişiyi çıkaracağız. Önümüzdeki maçları kazanıp 2024 Avrupa Şampiyonası'nda tekrar gruplarda yer alabilmek için son topa kadar savaşacağız. Aksaray seyircisine teşekkür ediyorum. 3 yıl önce de burada Yunanistan ve Hollanda müsabakaları yapmıştık. Taraftarın etkisi ve katkısı çok yüksekti. Bizi bu mağlubiyete rağmen desteklediler. İnşallah bir daha Aksaray'a geldiğimizde böyle bir sonuçla taraftarımızı karşılaştırmayız."

Milli takım kaptanı Alp Eren Pektaş da kendilerini destekleyen taraftara teşekkür etti.

Bu skoru beklemediklerini ve çok üzüntülü olduklarını aktaran Pektaş, "Basit golleri atamayınca, demoralize olduk. Hentbolda düştüğünüz zaman geri dönmesi zor oluyor. Takım arkadaşlarım ellerinden geleni yaptı. Basit gol atmak lazım, başaramadık. Kaleci performansı maçın skorunu belirledi. Bizim kalemizde de top çıktı ama ekstra basit golleri atamayınca maçın skoru böyle oldu. Aksaray halkına teşekkür ediyorum inanılmaz destekleri vardı." ifadesini kullandı.

Sıradaki Haber
Milliler Yunanistan'a mağlup
Yükleniyor lütfen bekleyiniz