Diğer Sporlar

İbrahim Çolak: Sırada olimpiyatlar var

24 Aralık 2019 Salı 10:50 - Son Güncelleme 24 Aralık 2019 Salı 11:03

Boğaziçi Üniversitesi Spor Kurulu'nun düzenlediği organizasyonda "Yılın en iyi bireysel sporcusu" ödülü, Türk jimnastik tarihinin ilk dünya şampiyonluğunu kazanan İbrahim Çolak'a verildi. Çolak, "Sırada olimpiyatlar var" dedi.

Cimnastikte dünya şampiyonu olan ilk Türk sporcu olan İbrahim Çolak, aldığı ödülden dolayı mutlu olduğunu kaydetti. Çolak, "Geçen yıl Avrupa Şampiyonası'nda ikinci oldum, bu yıl Dünya Şampiyonası'nda birinci oldum. Şimdi de olimpiyatlar var" dedi.

İbrahim, başarılarının devamının gelmesini ümit ettiğini aktararak, "Bu ödüle layık görüldüğüm için çok mutluyum. Almanya'daki Dünya Şampiyonası'nda tarihi bir organizasyon geçirdik, tarihi başarılar elde ettik. Sonucunda da bu şekilde ödüllendirilmek benim için çok büyük bir onur. İnşallah devamı gelir." şeklide konuştu.

2019'un kendisi için iyi başlamadığını ancak yılın ikinci yarısında işlerin düzeldiğini dile getiren İbrahim Çolak, şu görüşlerini aktardı:

"Başlangıçta 2019 yılı benim için iyi değildi. Birkaç farklı sakatlıkla uğraştım. Yılın ikinci yarısına kadar çok iyi gitmedi ve motivasyonum düşüyordu. Sonrasında Üniversite Yaz Oyunları'nda ikinci oldum. Birkaç farklı organizasyonda madalya aldım. Bunlar beni motive etti. Hedefimiz olan Dünya Şampiyonası'na en iyi şekilde gittim. Gitmeden önceki, gittiğimdeki ve sonrasındaki düşüncelerim çok farklıydı. Gidince sporcular daha kuvvetli ve motive oluyorlar. Her zaman yaptığım şeyi bir kere daha yapmak istedim. Heyecanlı ve farklı bir yarışmaydı. Sonucunda da tarihimizde ilk defa Dünya Şampiyonası'nda madalya kazandık. İlk madalya da altın oldu. Çıta doğrudan yükseldi. İstiklal Marşı'mız okundu, 2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılmaya hak kazandım. Bu yüzden de çok mutluyum. Kariyerimde başarmak istediğim birkaç şey vardı. Bunlar, Avrupa ve dünya şampiyonaları ile olimpiyatlarda madalya kazanmaktı. Geçen yıl Avrupa Şampiyonası'nda ikinci oldum, bu yıl Dünya Şampiyonası'nda birinci oldum. Şimdi de olimpiyatlar var. Olimpiyatlarda en iyisini yapabilmek için çok sıkı bir antrenman programıyla çalışıyorum. Hedefimiz Tokyo'da bayrağımızı en yukarıya çektirmek, İstiklal Marşı'mızı dinletmek."

Kaynak: AA

Sıradaki Haber
Futbol artık sanal dünyada da popüler
Yükleniyor lütfen bekleyiniz