Diğer Sporlar

İngiltere'de tarih yazacak!

20 Ekim 2015 Salı 11:46 - Son Güncelleme 20 Ekim 2015 Salı 11:53

"Erkeklerde ilk olimpiyat vizemizi almak için mücadele edeceğim."

Milli cimnastikçi Ümit Şamiloğlu, Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda madalya alarak iki ilke birden imza atmak istediğini söyledi.

İngiltere'nin Glasgow kentinde 23 Ekim-2 Kasım tarihlerinde düzenlenecek 46. Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası'na katılacak Türk Milli Takımı'nın en deneyimli sporcusu Ümit, şampiyonanın, Türk cimnastiği için büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Kariyerinin sonlarına yaklaştığını ifade eden 35 yaşındaki sporcu, "Şampiyonada dereceye girerek, hem tarihimizin ilk dünya şampiyonası madalyasını hem de erkeklerde ilk olimpiyat vizemizi almak için mücadele edeceğim" dedi.

İyi bir hazırlık süreci geçirdiklerini ve son bir yıldır bu şampiyonayı hedeflediklerini anlatan Ümit, "Tarihimizde eksik kalan tek şey dünya şampiyonası ve olimpiyat madalyası. Jübilemi yapmadan bu ikisini mutlaka almak istiyorum" diye konuştu.

Kendi kariyeriyle cimnastik tarihinin paralel gittiğini belirten milli sporcu, "Çok uzun yıllar emek verdim. Bu yaşta kolay değil ama belli bir noktaya geldik. Bundan sonra yapacağımız her şey bize artı olarak dönecek. Tam hazır durumdayken artık gidip şu iki madalyayı da alalım diyorum" ifadelerini kullandı.

Şampiyonada sadece barfiks aletinde yarışacağını belirten Ümit, "Madalya kazananlar direk olimpiyat vizesi alıyor. Alamayanlar toplamda yapılacak sıralamaya göre vize alabiliyor. Erkeklerde 3 kişiyiz. Ferhat Arıcan toplamda, İbrahim Çolak ise halka aletinden vize almaya çalışacak" diye konuştu.

"Benim bir oğlum var yarı Kürt, yarı Türk"

Türk cimnastiğinin artık dünyada bilindiğini, son dönemde elde edilen başarılarla yurt dışında tanınır hale geldiklerini vurgulayan Ümit, şunları söyledi:

"Bizim işimizin özü dostluk, barış, kardeşlik. Kürt asıllı bir sporcu olarak kariyerimin her döneminde, kürsüde İstiklal Marşı'nı okumaktan, Türk bayrağını temsil etmekten çok büyük gurur duydum. Benim bir oğlum var yarı Kürt, yarı Türk. Kim, kimi, kimden nasıl ayıracak? Tek dileğimiz barış içinde kardeşçe yaşamak."

"Bu ülkeye karşılık beklemeden hizmet ettim, bundan sonra da ederim" diyen Ümit, şunları kaydetti:

"Bizim gibi milli duygularla iç içe çalışanların, bu konularda daha duyarlı olması taraftarıyım. Futbol, basketbol, hentbol, hepimiz bir araya gelip barış, kardeşlik çağrısı yapmaktan çekinmemeliyiz. İnşallah ülkemizde güzel günler olacak. Bu acı günleri geride bırakacağız. Biz de elde edeceğimiz başarılarla, acıları bir nebze olsun hafifletmeye çalışacağız."

Sıradaki Haber
Milli sporcular 4. oldu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz