Diğer Sporlar

İnşaat malzemeleriyle gelen şampiyonluk

30 Aralık 2015 Çarşamba 12:29 - Son Güncelleme 30 Aralık 2015 Çarşamba 10:34

"İnşaat malzemelerinden yaptığımız aletlerle Türkiye ikincisi olduk."

Sivas Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Bilek Güreşi Takımı sporcuları, inşaat malzemelerinden yaptıkları çalışma aletleriyle bilek güreşinde Türkiye şampiyonu oldu.

Sivas Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü, 19-20 Aralık'ta Ankara'da düzenlenen ve 73 kulüpten 617 sporcunun katıldığı Kulüpler Arası Genç Erkekler Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası'nda takım halinde ikincilik elde etti.

Kulüp sporcularından Said Erkam Bıyıkoğlu 55 kilogramda sağ ve sol kolda, Turan Verep ise artı 80 kilogramda sol kolda Türkiye şampiyonluğuna uzandı.

Demir, profil, makara, halat ve plastik boru gibi inşaat malzemelerinden yaptıkları çalışma aletleriyle imkansızlıklar içinde müsabakalara hazırlanan sporcular, önemli bir başarıya imza attı.

Şampiyonada geçen yıl 50 kilogramda sağ ve sol kolda Türkiye şampiyonu olduğunu dile getiren Said Erkam Bıyıkoğlu, AA'ya yaptığı açıklamada, bu yıl yarışmalara 55 kilogramda katıldığını söyledi.

Sağ ve sol kolda yine Türkiye şampiyonu olduğunu ifade eden Bıyıklıoğlu, "İnternetten çalışma aletlerini araştırıyoruz. İnşaat malzemelerini onlara benzeterek çalışma aleti yapıyoruz. Kısacası hiçbir sponsorumuz olmadan zor imkanlarda çalışıyoruz. Hedefimiz Avrupa ve dünya şampiyonalarına gitmek. Bunun için de desteğe ihtiyacımız var" diye konuştu.

Ankara'da yapılan yarışmalarda 80 kiloda sol kolda Türkiye birinciliğini, sağ kolda ikinciliği elde eden Turan Verep de "Türkiye şampiyonuyum. Bir şampiyon olarak buradan çıktım. İnşaat malzemeleri ile antrenman yapıyoruz. Bu şekilde Türkiye şampiyonu olduk" dedi.

Sivas Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Bilek Güreşi Antrenörü Mustafa Aydın ise Türkiye şampiyonasına 3 yıldır katıldıklarını belirtti.

Şampiyonda geçen yıl takım halinde üçüncü olduklarını, bu yıl ise çıtayı biraz daha yükseltip ikincilik elde ettiklerini dile getiren Aydın, "Sporcularımızın gayretli çalışmaları sonucu, Türkiye ikincisi olduk. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Salim Kılıç, bize çok büyük destek oluyor. Çalışma yerimizi de o ayarladı. Biz de burada bulunan derme çatma aletlerle çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Aydın, sporcuların imkansızlıklara rağmen özveriyle çalıştığını aktararak, şunları kaydetti:

"Profesyonel hiçbir aletimiz yok. İnşaat makaraları, profil demirleri, halatlar, plastik doğalgaz borularından kendi yaptığımız aletlerle Türkiye ikincisi olduk. Şampiyonaya hazırlanmak için demir borulara plastik doğal gaz borularını taktık. Eski emniyet kemerlerini kesip, demir borulara takarak çalışma aletleri oluşturduk. Bilek güreşinde parmak hareketleri çok önemli, bunun içinde tahta takozlardan aletler yaptık. Profesyonel aletler çok pahalı, imkanımız kısıtlı olduğu için alamadık. Bunun içinde kendi oluşturduğumuz aletlerle çalışıyoruz. Bu imkansızlıklara rağmen başarı geldi. Destek olunduğu taktirde başarılarımızı dahada artıracağının garantisini verebilirim."

Sıradaki Haber
Hentbolda çeyrek final eşleşmeleri belli oldu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz