Diğer Sporlar

İspanya zirvede bitirdi

17 Ekim 2019 Perşembe 08:59 - Son Güncelleme 17 Ekim 2019 Perşembe 09:09

Katar'da düzenlenen Dünya Plaj Oyunları sona erdi. İspanya 7'si altın toplam 10 madalya ile organizasyonu ilk sırada tamamladı.

Organizasyonun beşinci ve son gününde heyecan Erkekler Kite Foil yarışıyla başladı. Zorlu mücadelede ilk sırayı Alman Florian Gruber aldı.

Karışık Çiftler Plaj Tenisinde ise final finalde Fransa'yı mağlup eden Brezilya birinci oldu.

Plaj voleyboluna Amerika Birleşik Devletleri damga vurdu. Erkekler finalinde ev sahibi Katar'ı 2-0 yenerek altın madalyaya uzanan Birleşik Devletler, kadınlarda da Brezilya'ya karşı aynı skoru aldı ve kürsünün ilk basamağına çıktı.

Erkekler hentbol finalinde Brezilya, İspanya'yı 2-1 yendi.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda da ilk kez yer alacak olan 3 e 3 Basketbol müsabakaları da nefes kesti. Erkekler finalinde Brezilya'yı 21-19 yenen Rusya altın madalya kazanırken, kadınlarda ise Hollanda'yı 15-9 ile geçen Fransa birinci oldu.

Büyük merakla beklenen Plaj Futbolu finallerinde ise favoriler kazandı. Kadınlar finalinde Büyük Britanya'yı 3-2 ile geçen İspanya podyumun ilk sırasında yer aldı. Lucao'nun muhteşem golünün damga vurduğu erkekler finalinde ise Brezilya , Rusya'yı 9-3 yendi ve altın madalyanın sahibi oldu.

İspanya 7'si altın olmak üzere toplam 10 madalya ile Dünya Plaj Oyunları'nı ilk sırada bitirdi.

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Salih Yıldız'dan bronz madalya
Yükleniyor lütfen bekleyiniz