Diğer Sporlar

İstanbul'da ragbi buluşması

23 Mayıs 2019 Perşembe 10:51 - Son Güncelleme 23 Mayıs 2019 Perşembe 11:50

Türkiye Ragbi Lig Derneği, İstanbul'da Avrupa Ragbi Lig Federasyonu Kongresi düzenledi.

Türkiye'de Ragbi Lig sporunu geliştirmek amacıyla kurulmuş Türkiye Ragbi Lig Derneği (TRLA), 17-18 Mayıs tarihlerinde, İngiltere, İsveç, Almanya ve Fransa’nın da aralarında bulunduğu 32 ülkeden gelen konukları, İstanbul’da ağırladı.

Üç kıtayı temsil eden (Amerika, Avrupa ve Afrika) RLEF tarafından “Üye adayı” statüsü ile federasyona kabul edilen TRLA, Türkiye'de Ragbi Lig sporunu geliştirmek için çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Avrupa Ragbi Lig Federasyonu’nu ağırlayan dernek, aynı zamanda ilk defa Türkiye-İtalya Kadınlar Ragbi Lig maçına da ev sahipliği yaptı.

Plaj Ragbi Lig müsabakalarıyla Kadıköy’de sporseverlere unutulmaz anlar yaşatan dernek, kongrede bu sezonun Plaj Ragbi Ligi'nin 6-7 Temmuz tarihlerinde yine İstanbul’da organize edileceğinin müjdesini verdi.

Yıldız: Türkiye Ragbi Lig’inin Temellerini Oluşturuyoruz

TRLA Başkanı Gürol Yıldız, Kadın Ragbi Lig Avrupa Şampiyonası ve Tekerlekli Sandalye Ragbi Lig Şampiyonası’nın 2023 yılında Türkiye’de oynanması için aday adayı olduklarını belirtti.

Dünya Kupası’nın Türkiye’de organize edilmesi için başvurduklarının altını çizen Yıldız, “Ragbi Lig sporunun önde gelen isimlerini ülkemizde ağırladığımız için çok mutluyuz. Amacımız ülkemizde bu sporun sevilmesi ve yaygınlaşmasını sağlayarak uluslararası organizasyonlara da ev sahipliği yapmak. Bu konuda önemli adımlar atıyoruz. Ayrıca; bu toplantılarda Türkiye Ragbi Ligi'nin de temellerini oluşturduğumuz için çok heyecanlıyız” dedi.

2020 yılında U19 Ragbi Lig Şampiyonası İtalya’da düzenlenecek olan şampiyonanın play-off’larında yer alacak olan Türkiye Ragbi Lig Derneği (TRLA), aynı zamanda bu yıl Ağustos ve Eylül aylarında oynanacak karşılaşmalara da ev sahipliği yapacak.

Beylerbeyi Stadı'nda 18 Mayıs Cumartesi günü oynanan karşılaşmada Türkiye Kadın Ragbi Lig Milli Takımı, İtalya’yı 18-14’lük skorla mağlup etme başarısı gösterdi.

Kaynak: TRT Spor

Sıradaki Haber
Eski olimpiyat şampiyonu 22 yaşında emekli oldu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz