Diğer Sporlar

"İyi neticeler aldık"

19 Haziran 2015 Cuma 12:10 - Son Güncelleme 19 Haziran 2015 Cuma 12:13

Musa Aydın "Sporcularımız Türkiye'de bu kadar destek alamazdı"

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gerçekleştirilen 1. Avrupa Oyunları'nda başarılı neticeler aldıklarını ve bunu dünya şampiyonası ile 2016 Rio Olimpiyatları'na taşımak istediklerini söyledi.

Aydın yaptığı açıklamada, Bakü'deki Haydar Aliyev Arena'da gerçekleştirilen güreş müsabakalarını 2 altın, bir gümüş ve 7 bronz madalyayla tamamladıklarını anımsattı.

Oyunlarda elde edilen neticelerden memnun olduğunu belirten Aydın, "İlk kez yapılan Avrupa Oyunları'nda milli takımımız iyi sonuçlar aldı. Bundan sonra önemli olan olimpiyatlar" dedi.

Bütün ülkelerin artık 2016 Rio Olimpiyatları'na kota almak için çalışacağını anlatan Aydın, şöyle devam etti:

"Herkes kota almak için dünya şampiyonasına hazırlanacak. Şampiyona çok zor olacak. Herkes bir yıl önceden kota alıp, olimpiyatlara daha rahat hazırlanmak isteyecek. Biz de bunun bilincinde çalışma programı yapacağız. Çocukların durumunu biliyoruz. Daha çok çalışacağız. ABD'de düzenlenecek dünya şampiyonasında ilk altıya girip kota almanın planlarını yapıyoruz."

1. Avrupa Oyunları'nda iyi neticeler aldıklarını, özellikle serbest milli takımının çok iyi olduğunu kaydeden Aydın, "Grekoromende serbestteki gibi geniş bir kadro yok. Bayanlarda da iyi bir çıkış yaptık. Eskiden farklı branşlardan isimlerle bayan güreşi yapılıyordu. Şu an güreşe gönül vermiş isimler milli takım forması giyiyor. Biz federasyon olarak üzerimize düşeni yapacağız. Sporcularımız zaten yapıyor" diye konuştu.

Aydın, Azerbaycan halkının Türk güreşçilere büyük destek verdiğini belirterek, "Sporcularımız Türkiye'de bu kadar destek alamazdı. Bize inanılmaz bir destek verdiler. Taraftar yanımızdaydı. Millilerimiz de madalya kazandığında karşılık olarak Azerbaycan ve kendi bayrağımızla minderde tur attılar" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Melek Hu yarı finalde elendi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz