Diğer Sporlar

Kendi öldü, atı birinci oldu

10 Mart 2015 Salı 16:25 - Son Güncelleme 10 Mart 2015 Salı 16:36

"Ölüyken bir yarışma kazanan tek sporcu"

Arjantin'de "Dropped" isimli televizyon şovunun çekimini yapan ekibi taşıyan iki helikopterin çarpışması sonucu yaşamını yitiren Fransız sporcular Camille Muffat, Florence Arthaud ve Alexis Vastine, spor dünyasının tuhaf şekilde ölen isimleri akla getirdi.

Spor dünyası, Arjantin ile Şili'yi ayıran Andes Dağları yakınlarında meydana gelen helikopter kazasında hayata gözlerini yuman Camille Muffat, Florence Arthaud ve Alexis Vastine için hala yas tutuyor.

2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda kadınlar 400 metre serbest, 2010 Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nda da 200 metre serbestte altın madalya kazanan 25 yaşındaki Muffat, 1990 yılında dünyanın en zorlu yelken yarışları arasında kabul edilen Route de Rhum'u kazanan "Atlantik'in Gelini" lakaplı 57 yaşındaki Arthaud ve 2008 Pekin Olimpiyatları'nda erkekler hafif yarı orta sıklette bronz madalya alan 28 yaşındaki boksör Vastine gibi kaza, cinayet ya da spor sahasında yaşadıkları beklenmedik rahatsızlıklar sebebiyle ölen onlarca sporcudan bazıları şöyle:

Kırgız boksöre suikast

Eski Avrupa kick boks şampiyonu Kırgız Ruslan Abasov, 27 Mart 2014'te aracına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu hayatını kaybetti. Abasov, Başkent Bişkek'teki evine 800 metre mesafede meydana gelen patlamanın ardından vatandaşlarca hastaneye götürüldü ancak aşırı kan kaybından öldü. Yaralanan eşi ise hastaneye kaldırıldı.

Abasov'un aracının şoför koltuğunun altında patlamanın etkisiyle büyük bir delik açıldı.

Kendi öldü, atı birinci oldu

Jokey Frank Hayes, 4 Haziran 1923'te ABD'nin New York kentindeki Belmont Park'ta düzenlenen su engelli bir at yarışının ortasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. 35 yaşındaki Hayes'in "Sweet Kiss" isimli atının, eyerinde ölü vaziyette yatan binicisiyle beraber yarışı kazanması, olayı daha da dramatik bir hale getirdi. Hayes, bilindiği kadarıyla "ölüyken bir yarışma kazanan tek sporcu" unvanını taşıyor.

Direksiyon başında ölenler

1967 sezonunda Brabham takımıyla Formula 1 şampiyonu olan Yeni Zelandalı pilot Denny Hulme, 4 Ekim 1992 tarihinde BMW M3 marka bir otomobille katıldığı Avustralya'da düzenlenen "Bathurst 1000" adındaki binek otomobiller yarışında, kalp krizi geçirerek direksiyon başında öldü. 56 yaşındaki Hulme, otomobil sporları tarihinde kaza haricinde vefat eden ilk sürücü oldu.

10 Ağustos 2014 tarihinde ABD'de düzenlenen bir yarışta, kaza sonrası aracını terk ederek piste çıkan 20 yaşındaki sürücü Kevin Ward, Amerikan Ulusal Stok Otomobil Yarışları'nda (NASCAR) mücadele eden Stewart-Haas takımının pilotu Tony Stewart'ın çarpması sonucu yaşamını yitirdi.

Stewart'ın kullandığı 14 numaralı araç ile Ward'un pilotajındaki 13 numaralı araç, viraj sırasında temas etti. Virajı dışarıdan aldığı için pistin duvarına çarparak mücadeleyi noktalamak zorunda kalan Ward, otomobilden dışarı çıktı. Yarış dışı kalmanın öfkesiyle, kazadan sorumlu tuttuğu Stewart'ın 14 numaralı otomobilini bulmak için pistte yürümeye başlayan Ward, NASCAR pilotunun çarpmasıyla yerde kaldı. 20 yaşındaki Ward, ambulans ile hastaneye götürülürken yolda hayatını kaybetti.

Organizasyon tarihi boyunca 28 sürücünün öldüğü Dakar Rallisi'nin 1991 yılındaki yarışın 8. etabında, kamyon kategorisinde yarışan Fransız sürücü Charles Cabannes, Mali'nin Kadeouane köyünde ordu ve Touareg isyancıları arasında çıkan çatışmada vurularak hayata gözlerini yumdu. Cabannes'ın ölümünün ardından Mali'de düzenlenmesi gereken diğer iki etap iptal edildi.

Laurent Gueguen ise 1996 yılındaki yarışta kamyonuyla Fas çöllerinde ilerlediği sırada Fas ordusuna ait terk edilmiş bir mayın tarlasına girdi. Fransız sürücü, patlama sonucu alevler içinde kalan aracından sağ çıkamadı.

Ölüm kimini dağda, kimini suda yakaladı

Dünya kupası sezon açılışı yarışları için 5 Ocak 2015'te antrenman yapan ABD kayak takımından 20 yaşındaki Ronnie Berlack ve 19 yaşındaki Bryce Astle, Sölden bölgesinde kayboldu. Yapılan aramalar sonucunda çığ altın kaldığı tespit edilen iki kayakçının cesedine ulaşıldı. Kayakçıların 3 bin metre yükseklikten iniş yaparken pistten çıktığı ve oluşan çığın altında kaldıkları belirtildi.

2009 dünya üçüncüsü ABD'li uzun mesafe yüzücüsü Francis Crippen, 10 kilometre açık hava yüzme sezonunun 23 Ekim 2010 tarihinde Birleşik Arap Emirlikleri'nin Fujairah kentinde düzenlenen son ayağına katıldı. Meksika'da yapılan bir önceki yarışı kazanan Crippen'in bitiş çizgisine gelmediğinin fark edilmesiyle arama çalışmaları başladı. 1,5 saat sonra finişin yapılacağı kıyıya yaklaşık 500 metre mesafede cesedi bulunan 26 yaşındaki yüzücünün, kalbindeki anomali ve yarış koşullarının zorluğuna bağlı astım nedeniyle öldüğü tespit edildi.

Gol sevinci hayatına mal oldu

Hindistan yerel liginde Bethlehem Vengthlang ile Chanmari West arasında oynanan karşılaşmada gol sevinci yaşadığı sırada sakatlanan 23 yaşındaki Peter Biaksangzuala, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

20 Ekim 2014'te Hindistan'ın Burma sınırında bulunan Khawzawl kentinde oynanan mücadelenin 62. dakikasında, Bethlehem Vengthlang adına kaydettiği beraberlik golünü üst üste takla atarak kutlayan Biaksangzuala, bir anda hareketsiz bir şekilde yerde kaldı. Takım arkadaşları tarafından hareketsiz kaldığı fark edilen futbolcu, acilen hastaneye sevk edildi. Kaldırıldığı hastanede omuriliğinde ağır hasar meydana geldiği tespit edilen genç futbolcu, 5 gün yoğun bakımda tedavi gördükten sonra yaşamını yitirdi.

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Wolfsburg'un 20 yaşındaki oyuncu Junior Malanda, 10 Ocak 2015'teki yaşadığı trafik kazasında hayata gözlerini yumdu. Şoförün aşırı hız yapması ve yağmurdan dolayı kayganlaşan zeminde yoldan çıkarak ağaca çarpan otomobilin arkasında oturan Malanda, kazanın etkisiyle otomobilden fırladı ve olay yerinde hayatını kaybetti.

Futbol dünyasını üzüntüye boğan bir başka ölüm de 27 Ekim 2014'te yaşandı. Güney Afrika Milli Takımı'nın kaptanı ve kalecisi Senzo Meyiwa, Güney Afrika'nın Johannesburg kenti yakınındaki Vosloorus kasabasında bulunduğu eve giren iki silahlı kişi tarafından vurularak öldürüldü. Afrika Kupası eleme turlarında Güney Afrika forması giyen Meyiwa, 27 yaşındaydı.

AA

Sıradaki Haber
Hentbolda 22. hafta heyecanı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz